Titulinis » Naujienos » Lietuva – U-18 5:0

Lietuva – U-18 5:0

2013-03-27
NLRL informacija
Lietuvos 18-mečių ledo ritulio rinktinė žaidžia kontrolines rungtynes Elektrėnuose su nacionalinės ledo ritulio rinktinės kandidatais. Tai vienintelės U-18 ekipos pasiruošimo rungtynės prieš pasaulio čempionatą Estijoje, kur kovo 31 – balandžio 6 dienomis įvyks I-o diviziono „A“ grupės kovos.
 
U-18 rinktinės kandidatai šioje dvikovoje stengėsi rodyti visą savo meistriškumą, kadangi po dvikovos trenerių štabas skelbs galutinę rinktinės sudėtį ir trys ledo ritulininkai į čempionatą nevyks.
Dvikova prasidėjo vėliau nei planuota, kadangi vyrų rinktinės atstovai per apšilimą pademonstravo nusiteikimą dvikovai ir išdaužė apsauginį stiklą.
 
Rungtynes stebi apie 150 žiūrovų.
 
Pirmajame kėlinyje gerokai aktyvesni buvo aštuoniolikamečiai, kurie laimėjo daugumą mikrodvikovų ir buvo greitesni už varžovus. Tačiau dar nė vienos bendros treniruotės nesurengę vyrų rinktinės kandidatai sumaniai naudojosi jaunimo klaidomis ir mušė įvarčius.
 
10-ąją minutę Martynas Šlikas po Aurelijaus Kriščiūno ir Deivido Kazlausko perdavimų įmušė pirmąjį įvartį.
 
Netrukus pora puikių momentų prie varžovų vartų sukūrė U-18 rinktinė, tačiau ir vėl buvo priversta traukti ritulį iš savo vartų. 19-ąją minutę pasižymėjo Deividas Kazlauskas.
 
Antrajame kėlinyje Lietuvos rinktinė pridėjo dar du įvarčius ir abu juos pelnė aikštelėje esant nelygioms sudėtims. Pirmąjį įvartį 33-ąją minutę pelnė Aimas Fiščevas po Danieliaus Bogdziulio perdavimo, kai išnaudojo kiekybinę daugumą.
 
36-ąją minutę jau D.Bogdziulis pelnė įvartį pats po Nerijaus Ališausko perdavimo, kai pabėgo nuo varžovų, aikštelėje turėjusių vienu žaidėju daugiau.
 
Antrojo kėlinio pabaigą aktyviai sužaidė U-18 ekipa, tačiau neišnaudojo progų įvarčiui pasiekti.
 
Paskutiniajame kėlinyje 54-ąją minutę Nerijus Ališauskas tolimu smūgiu padidino skirtumą iki 5:0.
 
Jaunimas pelnė įvartį rungtynėse, tačiau prieš pat smūgį vartininkas Arūnas Aleinikovas spėjo pastumti vartus iš vietos ir įvartis nebuvo įskaitytas.
 
Iki rungtynių pabaigos likus pusantros minutės U-18 rinktinė surengė išpuolį vienas prieš vieną, tačiau ir šis bandymas buvo nesėkmingas.
 
Vyrų rinktinė šventė „sausą“ pergalę 5:0.