Titulinis » Naujienos » Lietuva – Rumunija: pasaulio čempionatas prasideda?

Lietuva – Rumunija: pasaulio čempionatas prasideda?

2013-04-18
NLRL informacija
 Pasaulio ledo ritulio čempionate Donecke (Ukraina) I-o diviziono B grupės turnyre prasideda lemiamų kovų metas. Ir ne tik Lietuvos rinktinei, kuri dar prieš pasaulio čempionatą kėlė tikslus medžioti taškus rungtynėse su Rumunija ir Estija bei išlikti grupėje. Rimtos kovos prasideda ir mūsų varžovams estams ir rumunams, kurie kelia tuos pačius tikslus.
 
Svarbios kovos prasideda ir šeimininkų rinktinei, kuri iš anksto buvo vadinama turnyro favorite ir jai kabinami nugalėtojų laurai. Ukrainai liko dvikovos su Nyderlandais ir Lenkija ir tai bus svarbios rungtynės visoms trims rinktinėms.
 
Nyderlandai dar neprarado šansų pakovoti dėl aukso, kaip ir lenkai, kuriems reikia įveikti šeimininkų rinktinę ir tuomet kelias į aukštesnį divizioną bus atviras.
 
Galimybių iškovoti medalius dar turi ir lietuviai su rumunais. Teorinė galimybė atsivertų jei rumunai įveiktų olandus paskutiniąją čempionato dieną, o rumunus šiandien – lietuviai. Tačiau tai tik teorija.
 
Lietuvos rinktinė šiandien kovos su Rumunija ir bandys įsirašyti pirmuosius taškus čempionate. Tačiau nepaisant to, kaip baigsis šios rungtynės, jau dabar aišku, jog komandos likimas spręsis „Baltijos finale“, kuris įvyks rungtynėse su Estija paskutiniąją čempionato dieną.
 
Šios dienos dvikovoje tik prieš pat rungtynes turėtų paaiškėti, ar galės žaisti rinktinės senbuvis Šarūnas Kuliešius, kuris jaučia nugaros skausmus.
 
Prieš rungtynes ryte vykusiame susirinkime komandos vyriausiasis treneris Berndas Haake atkreipė dėmesį rungtynių svarbą ir priminė, jog liko dvejos rungtynės ir jos bus lemiamos šiame čempionate. Tad žaidėjai rimtai nusiteikę kovai, kuri šiandien prasidės 16.30 val.
 
Šiandien pirmose dienos rungtynėse Estija ilgai priešinosi Lenkijos rinktinei, tačiau pralaimėjo rungtynes rezultatu 3:5 (0:1, 2:2, 1:2).
 
Pasaulio čempionato I-o diviziono B grupės lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pergalės po baudinių serijos, pralaimėjimai po baudinių serijos, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):
 
1. Lenkija               4    4  0  0  0  19:5     12
2. Ukraina               3    3  0  0  0  23:2     9
3. Olandija              3   2  0  0  1  11:10   6
4. Rumunija           3   1  0  0  2   8:17     3
5. Estija                   4   0  0  0  4  11:24   0
6. Lietuva               3    0  0  0  3   3:17     0