Titulinis » Naujienos » Lietuva garbingai priešinosi Ukrainai

Lietuva garbingai priešinosi Ukrainai

2013-04-18
NLRL informacija
Pasaulio ledo ritulio čempionate Donecke (Ukraina) trečiąją rungtynių dieną I-o diviziono B grupės varžybose Lietuvos ledo ritulio rinktinė bandė priešintis Ukrainos ekipai, tačiau neatlaikė galingo atakų škvalo ir pralaimėjo rezultatu 0:7 (0:2, 0:2, 0:3). Lietuviai ir toliau čempionate žengia be taškų.
 
Įvarčius Ukrainos komandai pelnė Oleksanderis Torianykas (08:46 ir 21:49), Artiomas Bondarevas (11:32), Oleksanderis Materuchinas (27:42), Olegas Šafarenka (45:10), Vasilijus Polonyckis (45:42) ir Andrejus Michnovas (59:37).
 
Rungtynių eiga.
 
Rungtynės lietuviai pradėjo varžovų vartų atakomis ir sukūrė pora pavojingų momentų. Ledo šeimininkai susitvarkė su problemomis gynyboje ir surado jų pas varžovus. O.Toryanykas ir A.Bondaryevas po lietuvių grubių klaidų gynyboje atšaldė lietuvių įkarštį – 2:0.
 
Lietuvos rinktinė atsakė pavojingais išpuoliais ir puikią progą rezultatą sušvelninti turėjo Danielius Bogdziulis.
 
Jau pirmajame kėlinyje ėmė ryškėti lietuvių trenerio Berndo Haakės taktiniai žaidimai. Vartus gynė antrasis komandos vartininkas Nerijus Dauksevičius, o aikštelėje daugiausia laiko praleido trečiasis ir ketvirtasis puolimo trejetai. Lietuviai aukojo rezultatą galimybei kuo šviežesnėmis jėgomis stoti į kovą ketvirtadienio rungtynėse su Rumunija.
 
Į vartus ukrainiečiai metė 14 kartų, lietuviai – 2.
 
Antrajame kėlinyje ukrainiečiai ir toliau ramiai kontroliavo rungtynių eigą. KHL (Kontinentinės ledo ritulio lygos) žaidėjų savo gretose turinti Ukraina greit rezultatą padidino iki 3:0, o kėlinio viduryje skirtumas padidėjo iki keturių įvarčių.
 
Lietuviai galėjo dar kartą išimti ritulį iš savo vartų, tačiau žaisdami trise prieš penkis varžovus sulaukė virpsto pagalbos.
 
Besibaigiant kėliniui ėmė „megztis draugystė“ tarp ledo ritulininkų. Iš pradžių Nerijus Ališauskas pasiuntė į tolius varžovą, vėliau jau už grubų smūgį į nugarą prie borto Petras Nausėda  trumpam susikirto su varžovu.
Kėlinyje Ukraina 15 kartų metė į vartus, Lietuva atliko 3 metimus.
 
Trečiajame kėlinyje ukrainiečiai greitai susikrovė 6 įvarčių persvarą, o pačioje rungtynių pabaigoje pasiuntėm ritulį į tuščius vartus, kai Lietuvos komanda paprašė pertraukėlės ir bandė išnaudoti varžovų žaidimą mažumoje ir pakeitė vartininką šeštu aikštės žaidėju.
 
Lietuvos rinktinė patyrė pralaimėjimą septynių įvarčiu skirtumu – lygiai tokiu pat kaip ir pagrindiniai konkurentai kovoje dėl išlikimo divizione estai ir rumunai.  Trečiajame kėlinyje ukrainiečiai į vartus smūgiavo 21 kartą, lietuviai – 7.
 
Po rungtynių surengtoje spaudos konferencijoje B.Haakė padėkojo varžovams  už gražų žaidimą, pasveikino juos su pergale ir pripažino, jog jo vadovaujama ekipa į šią dvikovą žiūrėjo kaip į pasiruošimą lemiamoms kovoms.
 
„Mes žinojome, jog ukrainiečių lygis itin aukštas ir mums varžytis su jais sunku. Tad mes ruošėmės rytdienai, nes čempionatas mums prasidės ketvirtadienį rungtynėmis su Rumunija. Mes vėl grįšime prie agresyvesnės taktikos ir žaisime savo žaidimą“,- spaudos konferencijoje sakė Lietuvos ekipos treneris.
 
Geriausiu rungtynių žaidėju Lietuvos komandoje pripažintas Nerijus Ališauskas.
 
Ketvirtadienį Lietuva 16.30 val. susitiks su tris taškus turnyrinėje lentelėje turinčia Rumunijos ekipa.
 
Pasaulio čempionato I-o diviziono B grupės lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pergalės po baudinių serijos, pralaimėjimai po baudinių serijos, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):
1. Ukraina               3  3  0  0  0  23:2    9
2. Lenkija               3  3  0  0  0  14:2     9
3. Olandija             3  2  0  0  1  11:10   6
4. Rumunija           3  1  0  0  2   8:17    3
5. Estija                  3  0  0  0  3   8:19    0
6. Lietuva               3  0  0  0  3   3:17    0