Titulinis » Naujienos » Lietuva - pergalės: 0:3 (video - lemiamas įvartis, trenerio komentaras)

Lietuva - pergalės: 0:3 (video - lemiamas įvartis, trenerio komentaras)

2013-04-03
NVLRL informacija
Pasaulio aštuoniolikamečių ledo ritulio čempionate Estijoje Lietuvos rinktinė ir trečiuoju bandymu neiškovojo pirmųjų taškų. Trečią turnyro dieną pirmosiose rungtynėse Lietuva 2:3 (1:1, 1:1, 0:1) nusileido Didžiajai Britanijai.
 
Lietuvos rinktinei, kuri į čempionatą vyko kovoti dėl apdovanojimų, ši dvikova buvo paskutinė galimybė išsaugoti viltis pasipuošti medaliais.
 
Po karčių pamokų pirmosiose dviejose rungtynėse kai Lietuva praleido po įvartį jau pirmąją rungtynių minutę, ne ką ilgiau pavyko išsaugoti vartus nepaliestus ir šioje dvikovoje. Jau antrą rungtynių minutę (01:40) Samuelis Towneris išvedė varžovus į priekį.
 
Lietuviai nenuleido galvų ir kiekybinės daugumos metu Edgaras Protčenka du kartus pataikė į virpstą.
 
Lietuviai ir toliau spaudė varžovus ir Emilijus Krakauskas išvedė Eriką Sadauską vieną prieš tuščius vartus – 1:1 (14:44).
 
Antrajame kėlinyje prieš dviem puolimo trejetais vienu metu žaidusius britus lietuviai atsakė kovingumu. Ilgai užsitęsusios atakos metu po Daliaus Mikalausko smūgio (28:41) rezultatas tapo 2:1 lietuvių naudai.
 
Britai netruko atsakyti ir kiekybinės daugumos metu Lewisas Hookas (31:24) išlygino rezultatą 2:2.
 
Netrukus Paulius Gintautas pelnė kuriozišką įvartį, kai vartininkas gaudė lietuvio lengvai mesteltą ritulį ir jo nepagavo, tačiau teisėjai jo neįskaitė užfiksavę nuošalę.
 
Lemiame kėlinyje abi ekipos ieškojo kelių prie varžovų vartų, tačiau daugiau progų kūrė lietuviai.
 
Sužaidus pusę kėlinio žaidėjus mušti įvartį ėmė raginti sirgaliai skanduotėmis „Lietuva, Lietuva“, tačiau įvarčio nebuvo.
 
Iki pagrindinio laiko pabaigos likus 3 min. 9 sek. prasižengė Danielius Nomanovas ir britai paprašė 30 sek. pertraukėlės.
 
Lietuva sugebėjo apsiginti mažumoje ir iki kėlinio pabaigos likus 40 sek. įgijo kiekybinę persvarą, tačiau po grubios gynėjų klaidos vienas prieš vartininką Simą Baltrūną iššoko Harry Harley (59:28) ir išplėšė britams pergalę 3:2.
 
„Po rungtynių vyrams padėkojom už žaidimą. Nepaisant skaudaus pralaimėjimo, komanda žaidė gerai. Klaida rungtynių gale palaidojo mūsų viltis iškovoti medalius, tačiau ir toliau kovosime. Kroatams nebus lengva su mumis, nes kasdien žaidžiame vis geriau. Trūko pasiruošimo prieš čempionatą ir dabar jau čempionato metu susižaidžiame“,- po dvikovos sakė komandos vyriausiasis treneris Andrius Jadkauskas.
 
Geriausiu Lietuvos komandoje pripažintas Deividas Četvertakas.
 
Ketvirtadienį Lietuvos rinktinė 13.00 val. žais su Kroatija. Šeštadienį Lietuva čempionatą baigs dvikova su Estijos ekipa.