Titulinis » Naujienos » Ledo ritulyje – privačių klubų bendradarbiavimo pavyzdys

Ledo ritulyje – privačių klubų bendradarbiavimo pavyzdys

2022-05-25
 Klaipėdoje finišavo istorinis „Ledinukų" ledo ritulio turnyras, kuriame nebuvo paskelbtas nė vienas nugalėtojas, o laimėjo visi dalyvavę. Tokį šiuolaikišką ledo ritulio projektą suorganizavo trys miesto klubai.
 
„Baltijos" klubo vadovui Audriui Kancleriui kilusią idėją palaikė dar du miesto klubai ir projektas virto į du mėnesius trukusį turnyrą, kuriame dalyvavo šešios komandos.
 
Šešiais turais vykusiame turnyre dalyvavo beveik 120 jaunųjų ledo ritulininkų, kurie amžiaus grupėje iki 10-ies metų per du mėnesius surengė šešis turus, o kiekviename ture to paties klubo komandos tarpusavyje nerungtyniavo.
 
Kiekvienose rungtynėse komandoje galėjo rungtyniauti skirtingų amžiaus grupių vaikai ir jie žaidė vieni prieš kitus pagal atitinkamas amžiaus grupes – dešimtmečiai prieš dešimtmečius ir taip iki vaikų septynerių metų amžiaus. Taip uostamiesčio klubai užtikrino masiškumą turnyro metru, kadangi kiekvienoje komandoje žaidė įvairių amžiaus grupių vaikai.
 
Dar daugiau klubai pasiekė nepaskelbę rungtynių rezultatų, turnyro nugalėtojų ir asmeninės statistikos – visi vaikai tapo „čempionais", visi liko patenkinti turnyru, o jų treneriai vaikams kėlė užduotis ne žūtbūt nugalėti, o išmoktus ledo ritulio pagrindus atkartoti rimtose rungtynėse.
 
„Tokiu turnyru liko patenkinti visi – ir klubai, ir vaikai, ir tėveliai. Mes pamatėme, kurias vietas reikia tobulinti, kur nukreipti vaikų treniravimą ir tai galėjome daryti nekreipdami dėmesio į rezultatą, kuris dažnai užgožia kitus tikslus",- apie turnyrą sakė jo sumanytojas A.Kancleris.
 
Kasmet vis gausėjanti ledo ritulio bendruomenė šiuo metu skaičiuoja jau apie 300 vaikų trijuose miesto klubuose ir jau senokai išaugo vienintelės Ledo arenos mieste rėmus, jau daugiau nei penkerius metus laukdama SAB (sporto aikštelių bazės) statybos pradžios, kur be penkių sausumos aikštelių numatytos ir dvi pilnų matmenų ledo ritulio aikštelės.