Titulinis » Naujienos » Ledo ritulio trileryje – 9 įmušti baudiniai ir dramatiška „Energijos“ pergalė

Ledo ritulio trileryje – 9 įmušti baudiniai ir dramatiška „Energijos“ pergalė

2016-01-25
Sportas.lt informacija
Dramatišką pergalę Baltarusijos aukščiausioje ledo ritulio lygoje išplėšė Elektrėnų „Energija“, kuri pirmadienį savo arenoje po baudinių serijos 5:4 (1:1, 1:2, 2:1, 0:0, 1:0) įveikė tiesioginę konkurentę Žlobino „Metallurg-2“ ekipą.
 
Pirmąjį rungtynių įvartį įmušė šeimininkai, kai po Ugniaus Čižo ir Dovydo Kulevičiaus perdavimų pasižymėjo Povilas Verenis (3:17 min.). Kėlinio viduryje prasižengus Rolandui Aliukoniui ir Aurimui Gaidauskui „Energija“ liko žaisti trise prieš penkis varžovus. Nepaisant to, elektrėniškiai apsigynė ir neleido svečiams išlyginti rezultato. Deja, kėlinio pabaigoje „Energija“ ir toliau rinkosi pražangas, o tuo galiausiai pasinaudojo Nikita Pintusovas (18:45).
 
„Metallurg-2“ pirmą kartą į priekį išsiveržė antrajame kėlinyje, kai tiksliai smūgiavo Zacharas Poliščiukas (26:05). Praėjus kiek daugiau nei 3 min. pusiausvyrą atstatė U.Čižas (29:11), kuriam perdavimus atliko D.Kulevičius ir P.Verenis, tačiau lygus rezultatas laikėsi vos 33 sek., nes čia pat N.Pintusovas (29:44) pasižymėjo dubliu.
 
Vos prasidėjus trečiajam kėliniui Rolandas Aliukonis ir P.Verenis tiksliai asistavo Maurui Baltrukoniui (42:38), kurio įvartis išlygino rezultatą. Kiek vėliau iš aikštės buvo išvarytas svečių žaidėjas Antonas Ševčiukas, bet „Energija“ nepasinaudojo kiekybine persvara. Netrukus D.Kulevičius atsisėdo ant nubaustųjų suolelio ir „Metallurg-2“ žaisdami daugumoje neklydo. Svečius į priekį išvedė Denisas Zaičikas (56:10). „Energija“ netrukus pakeitė vartininką šeštuoju aikštės žaidėju ir šis sprendimas davė lauktų „vaisių“. U.Čižas (59:38) po P.Verenio perdavimo įmušė įvartį ir išplėšė pratęsimą.
 
„Metallurg-2“ padėtį pratęsime sukomplikavo Jegoro Zenko pražanga. Nepaisant to, „Energija“ nepasinaudojo kiekybine persvara, tad nugalėtojas sprendėsi baudinių serijoje. Ją geriau pradėjo svečiai, pirmavę po Kirilo Metliuko smūgio. U.Čižas ir P.Verenis baudinių nerealizavo, tačiau, kai jau nebuvo kur trauktis, Edvinas Boroška sugebėjo pasiųsti ritulį „Metallurg-2“ vartus. Netrukus tiek K.Metliukas, tiek E.Boroška dar sykį įmušė po baudinį ir rezultatas liko lygus. Iš E.Boroškos estafetę perėmė P.Verenis, kuriam taip pat pavyko nuginkluoti svečių vartininką, bet savo šou pratęsęs K.Metliukas išlygino rezultatą. Į tikslų D.Kulevičiaus smūgį K.Metliukas atsakė net ketvirtuoju įmuštu baudiniu. Sekantis D.Kulevičiaus bandymas vėl buvo sėkmingas, o K.Metliukas galiausiai penktuoju mėginimu buvo netikslus ir „Energija“ išplėšė dramatišką pergalę. „Energijos“ vartus visas rungtynes gynė Nicholas Nabuurs.
 
Sportas.lt primena, kad sekmadienį Elektrėnuose šių komandų rungtynėse pergalę rezultatu 4:1 šventė „Metallurg-2“.
 
„Energija“ (48 tšk.) turnyrinėje lentelėje išsaugojo 4-ą vietą, o „Metallurg-2“ (46 tšk.) rikiuojasi 5-oje pozicijoje tarp 10 komandų, bet jie žaidė dvejomis rungtynėmis daugiau.
 
Artimiausias dvejas rungtynes „Energija“ žais sausio 31 – vasario 1 dienomis išvykoje su absoliučia lygos autsaidere Novopolocko „Chimik-SKA-2“ (21 tšk.) komanda.