Titulinis » Naujienos » Ledo ritulio talentas su lazda nuo penkerių

Ledo ritulio talentas su lazda nuo penkerių

2019-01-04
Lietuvos mokyklų žaidynės
Linas Dėdinas kone kasdien velkasi aprangą, ima lazdą į rankas ir čiuožia ant ledo. Keturiolikmetis tai daro puikiai - jis perspektyvus ledo ritulininkas, kuris muša įvarčius varžybose su vyresniais.
 
Ledo rituliu vaikinas susidomėjo nuo penkerių. „Sužavėjo, kad buvo neįprasta aplinka - ledas. Buvo įdomu įvartį įmušti, džiaugtis. Ledo ritulį jau žaidžiu apie aštuonerius metus“, - TV laidai „Lietuvos mokyklų“ žaidynės pasakojo jaunasis sportininkas.
 
Praėjusį sezoną L. Dėdinas buvo rezultatyviausias Vilniaus „Geležinio vilko“ U-14 komandos narys – jo sąskaitoje net 35 įvarčiai ir geriausio savo amžiaus grupės puolėjo prizas.
 
Šį sezoną keturiolikmetis atstovauja jau U-17 komandai ir per šešerias rungtynes jis pasižymėjo šešis kartus. Prieš rungtynes su Kaliningrado atstovais vaikinas teigė, kad varžybos su vyresniais jo negąsdina. „Ne pirmą kartą žaidžiu prieš vyresnius. Esu įpratęs, tad viskas gerai. Žaisdamas su vyresniais labiau vengi kontakto kūnu, bet žaidimas labai nesiskiria“, - teigė L. Dėdinas.
 
Kone kasdien jis keliauja į ledo ritulio treniruotes Vilniuje, taip pat tenka savaitgaliais tenka važiuoti į kaimynines šalis, pvz. Baltarusiją. Tačiau sportą su mokslais vaikinas suderina. „Grįžęs iš mokyklos pavalgau, greitai padarau namų darbus. Važiuoju į treniruotę, prabūnu treniruotėje, grįžtu namo, pabaigiu padaryti namų darbus ir einu miegoti“, - dienotvarkę trumpai apibūdino vaikinas.
 
Jo teigimu, norint siekti rezultatų, nepakanka viena treniruotis ant ledo: „Jei nori kažką daugiau pasiekti, reikia sportuoti ir papildomai. Būna, kad ritulį pamėtau namuose, kartais būna fizinio pasiruošimo treniruotės ant žemės“
 
Vaikino svajonė – ateitį sieti su ledo rituliu – būti arba žaidėju, arba treneriu. Lino mėgstamiausias žaidėjas - amerikietis, „Chicago Blackhawks“ narys Patrickas Kane’as. „Pasižiūriu jo žaidimo epizodus ir bandau atkartoti ant ledo pats“, - sakė Linas.
 
Lietuvos ledo ritulio rinktinė dar nėra patekusi į olimpines žaidynes, tačiau sėkmingas žaidimas žemesnio rango turnyruose padeda šiam sportui populiarėti. „Manau, kad kada nors ir Lietuva žais olimpinėse žaidynėse. Svajoju, kad būčiau tos komandos dalis. Nuo to laiko, kai pradėjau žaisti, Vilniuje atsirado dar dvi komandos, tad ledo ritulys populiarėja“, - teigė L. Dėdinas.
 
Sportas jam suteikia gerą savijautą, discipliną, susikaupimą. „Žinoma, kad verta sportuoti. Jautiesi gerai, gauni bendravimo įgūdžių, labai linksma, - sakė Linas – Palinkėčiau visiems sportuoti ir nenustoti siekti svajonių.“