Titulinis » Naujienos » Ledo ritulio sezoną atidarė HC „Klaipėda“

Ledo ritulio sezoną atidarė HC „Klaipėda“

2015-09-07
HC "Klaipėda" pranešimas
 Oficialų ledo ritulio sezoną pirmoji pradėjo Klaipėdos HC „Klaipėda“, kurios dvylikamečių ir jaunesnių (U-12) ledo ritulininkų ekipa startavo Latvijos vaikų ledo ritulio čempionate.
 
Pirmosiose sezono rungtynėse HC „Klaipėda“ Rygoje 4:5 (2:2, 0:1, 2:1, 0:0, 0:1) nusileido vietos HS „Riga-2004“ komandai.
 
Klaipėdiečiai buvo skaudžiai nubausti už varžovų neįvertinimą. HC „Klaipėda“ greitai įgijo pranašumą ir pirmavo 2:0, tačiau per anksti patikėję pergale buvo nubausti. Latviai išlygino rezultatą dar pirmojo kėlinio pabaigoje, vėliau pirmavo.
 
Trečiajame kėlinyje Lietuvos komanda vėl išsiveržė į priekį, tačiau pergalingo rezultato neišsaugojo.
 
Baudiniai geriau sekėsi varžovams.
 
„Anksti įmušti du įvarčiai padarė „meškos paslaugą“ ir komanda atsipalaidavo. Rygiečiai ne ta komanda, kuri nuleistų rankas ir sugebėjo perlaužti rungtynių eigą. Iš esmės vaikai sužaidė neblogai, panašaus rezultato ir buvo galima tikėtis – pernai šiai ekipai buvome pralaimėję 0:6, šventėme ir pergalę. Laukia ilgas ir įdomus sezonas Latvijoje, kur mūsų tikslas – kaupti patirtį“,- po pirmųjų sezono rungtynių sakė HC „Klaipėda“ U-12 komandos treneris Vadimas Beličenka.
 
Latvijos U-12 čempionate žaidžia 14 komandų.
 
Klaipėdos HC „Klaipėda“ vaikai šiame sezone žais net trijuose čempionatuose. U-10, U-12 ir U-14 ekipos žais Lietuvos ir Latvijos čempionatuose, klubo keturiolikamečiai rungtyniaus ir Kaliningrado srities (Rusija) pirmenybėse.