Titulinis » Naujienos » Ledo ritulio rinktinė šiandien stoja į lemiamą mūšį su Korėja

Ledo ritulio rinktinė šiandien stoja į lemiamą mūšį su Korėja

2023-05-05
hockey.lt informacija
Pasaulio ledo ritulio čempionato IA divizione išaušo paskutinė turnyro diena. Jos metu paaiškės ne tik dvi komandos pakilsiančios į elitinį divizioną, tačiau ir Lietuvos rinktinės likimas.
 
Paskutiniame ture – kova dėl pirmų ir paskutinių trijų vietų
 
Ketvirtąją pasaulio čempionato dieną Lietuvos rinktinės laukė dar vienas rimtas išbandymas – akistata su elitiniame divizione rungtyniavusiais italais. Norėdami sugrįžti tarp stipriausių planetos komandų italai negalėjo klysti, o lietuviams pergalė būtų suteikusi galimybę sugrįžti į kovą dėl aukštesnių pozicijų čempionate.
 
Nors rungtynių favoritais buvo laikyti italai, jau pačioje susitikimo pradžioje į priekį įsiveržę Lietuvos ledo ritulininkai kurį laiką pirmavo, ir nors Italijos atstovai vėliau įsiveržė į priekį, kovinę distanciją mūsų šalies atstovai išlaikė visų rungtynių metu. Visgi, galutinė rungtynių baigtis buvo palankesnė italams, kurie laimėjo rungtynes 6:4.
 
Kitose ketvirtojo turo rungtynėse jokios intrigos nebuvo: Lenkija ir Didžioji Britanija identiškais rezultatais 7:0 nugalėjo atitinkamai Korėjos ir Rumunijos atstovus. Tai lėmė, kad prieš paskutinį turą lenkams norint patekti į elito divizioną užtenka nugalėti rumunus, o italai ir britai dėl kito kelialapio kausis tarpusavio rungtynėse.
 
Nepaisant pralaimėjimo, prieš paskutinį pasaulio čempionato turą viskas išliko lietuvių rankose: po kitų turo rezultatų paaiškėjo, kad norint išlikti IA divizione Lietuvos rinktinei užtenka per pagrindinį laiką laimėti paskutines pasaulio čempionato rungtynes. Tokiu atveju į žemesnį divizioną veikiausiai leistųsi Rumunija, kuri saugi galėtų jaustis tik atimdama taškus iš lenkų.
 
 
Paskutiniame ture reikalingi trys taškai
 
Lietuvos rinktinė penktadienį 18:00 val. Lietuvos laiku stos į žūtbūtinę kovą su Korėjos rinktine. Azijos atstovai su lietuviais kovėsi ir praėjusiais metais, o tuomet pergalę 5:3 šventė Lietuvos rinktinė, čempionate užėmusi trečiąją vietą.
 
Prieš paskutinį turą Korėjos atstovų situacija gana saugi: jei rumunams nepavyks nustebinti lenkų, korėjiečiai divizione neišliktų tik tokiu atveju, jei Lietuvos rinktinei pralaimėtų daugiau nei keturių įvarčių skirtumu. Pralaimėję vienu ar dviem įvarčiais Korėjos ledo ritulininkai netgi neprarastų ketvirtosios pozicijos galutinėje turnyro rikiuotėje.
 
Dar ne taip seniai į elitinį divizioną prasibrovusi Korėjos rinktinė pastaruoju metu tarptautiniuose turnyruose neblizga: pernai jie iškovojo vos vieną pergalę, o šiemet jie taip pat įveikė tik rumunus, kitiems varžovams nusileisdami didžiuliu skirtumu. Įdomu, kad po keturių turų Lietuvos ir Korėjos rinktinės turi identišką įvarčių santykį. Tiesa, jei Azijos atstovai jį gerino rungtynėse su rumunais, tai lietuviai metė kur kas rimtesnę kovą Didžiosios Britanijos ir Italijos atstovams.
 
Gerėjantis Lietuvos rinktinės žaidimas ir atkakli kova su favoritais prieš laukiančias rungtynes didina optimizmą mūsų rinktinės stovykloje. Rinktinės puolėjas Aivaras Bendžius prieš laukiančią akistatą pripažino, jog Korėjos rinktinė yra stipri, tačiau lietuvių tikslas vienas – laimėti ir išlikti IA divizione.
 
„Rungtynėse su Korėja turėtų būti gera, lygi kova. Bet praėjusį čempionatą mes jos nugalėsime, tad to tikėsimės ir šį kartą. Norime išlikti šiame divizione ir rungtynėse su Korėja atiduosime viską ką turime“, - kalbėjo puolėjas.
 
Šiame turnyre Korėjos rinktinė tikrai neblizga: jie yra viena iš prasčiausiai progas realizuojančių komandų, bei užima paskutinę vietą pagal atremtus metimus. Šiame turnyre korėjiečių negelbėja ir natūralizuotas kanadietis vartininkas Mattas Daltonas. Vienas iš pastarųjų metų Korėjos rinktinės lyderių šiame turnyre demonstruoja prasčiausius rezultatus savo karjeroje.
 
Korėjos rinktinės stiprybe ir toliau išlieka greitis ir technika. Kaip įprasta, korėjiečių rinktinė yra žemiausia ir lengviausia tarp visų pirmenybių komandų, o neleidus šiai rinktinei pajausti laisvės ir bėgti į greitas atakas, Korėjos atstovams atsiranda problemų kuriant atakas. Jiems taip pat neretai sunkiai sekasi atsakyti varžovams į jų kietą žaidimą.
 
Šiame čempionate Korėjos atstovai neturi nė vieno išsiskiriančio žaidėjo: nė vienas iš jų neturi surinkęs daugiau nei 2 rezultatyvumo balų. Situaciją apsunkino ir tai, kad paskutines jų rungtynes praleido vienintelis šioje rinktinėje esantis užsienyje žaidžiantis žaidėjas Sang-Hoon Shinas. Šis JAV rungtyniaujantis žaidėjas buvo pagrindinis taikinys, į kurį krypo jo komandos draugų žvilgsniai sudėtingose situacijoje. Jei šiam puolėjui tektų praleisti paskutines rungtynes, Korėjos rinktinės puolime atsivertų rimta spraga.
 
Didžioji dalis likusių Korėjos žaidėjų rungtyniauja Azijos pirmenybėse kovojusiame „Anyang Halla“ klube. Pavojingiausi iš šio klubo yra broliai Sang Wook Kimas ir Ki Sung Kimas. Patyrę puolėjai šį sezoną išgyveno renesansą tapdami rezultatyviausiais savo komandos žaidėjais Azijos lygoje bei atvedę komandą į čempionų titulą.
 
Lietuvos rinktinės trenerio asistentas Arūnas Aleinikovas prieš lemiamą susitikimą teigė, jog lietuvių mintys yra tik apie pergalę šiose rungtynėse.
 
„Mes negalvojame apie nieką kitą – tik pergalę. Neturime jokių minčių apie kritimą žemyn, tad atsiduosime visu šimtu procentų“, - užtikrintai kalbėjo treneris.
 
Lietuvos ir Korėjos rungtynių startas – 18:00 val. Lietuvos laiku. Tiesioginę rungtynių transliaciją galėsite stebėti LRT Plius kanalu.