Titulinis » Naujienos » Ledo mūšyje "Hockey Punks" įveikė "Rokiškį" ir pateko į finalą (VIDEO, visi įvarčiai)

Ledo mūšyje "Hockey Punks" įveikė "Rokiškį" ir pateko į finalą (VIDEO, visi įvarčiai)

2016-03-26
hockey.lt informacija
 Antrajame Lietuvos ledo ritulio čempionato finalinio ketverto pusfinalyje Vilniaus „Hockey Punks“ 5:3 (2:0, 1:3, 2:0) įveikė Rokiškio „Rokiškį“ ir pateko į finalą.
 
Itin atkakliose ir įdomiose rungtynėse netrūko nei pavojingų momentų, nei kietos kovos.
 
Vilniaus klubas geriau paruošė namų užduotis ir išnaudojo jau pirmąją daugumą, kai pasižymėjo Martynas Šlikas (04:08, Mindaugas Kieras, Modestas Kieras), pramušęs varžovų vartininko Simo Baltrūno gaudyklę.
 
Praleidę įvartį rokiškėnai įgijo idealų šansą lyginti rezultatą, kai net du varžovai buvo pašalinti iš aikštės.
 
Neišnaudoję progos pasižymėti, praleido patys. Dar vienos daugumos metu smūgiu tarp vartininko kojų įvartį pelnė M.Kieras (10:12, Š.Kuliešius).
 
Atkaklioje dvikovoje ir toliau netrūko pavojingų momentų, o klubai vien per pirmąjį kėlinį surinko net 22 baudos minutes.
 
„Pankai“ pelnė ir trečią įvartį, tačiau po pirmą kartą Lietuvos ledo ritulio čempionatų istorijoje panaudotos video peržiūros sistemos, teisėjai įvarčio neįskaitė, nes įvartis buvo pelnytas aukštai pakelta lazda.
 
„Rokiškis“ suprato, kad taip iki finalo nenukeliausi ir perėmęs iniciatyvą Sauliaus Limonto (23:29, Šarūnas Citavičius) ir Karolio Šveikausko (23:54) per pusę minutės dviem įvarčiais išlygino rezultatą.
 
„Rokiškis“ perėmė iniciatyvą, tačiau grubiai suklydo atakuodamas ir ritulį perėmęs M.Kieras išvedė M.Šliką į puikią poziciją ir rezultatas tapo 3:2 „pankų“ naudai.
 
Reto grožio rungtynėse „Rokiškio“ sirgaliai pašėlo, kai Vasilijus Fedotovas (Dominykas Deksnys) išlygino rezultatą 3:3.
 
Trečiojo kėlinio pradžioje M.Kieras dar kartą pademonstravo patirtį ir tiesiog nešte įnešė ritulį į vartus ir vėl persvėrė rezultatą „pankų“ naudai (42:22, Šarūnas Suchomlinas).
 
„Rokiškis“ įgijo kiekybinę persvarą, tačiau jos neišnaudojo, o vilniečiai dar kartą nubaudė suklydusius varžovus ir vėl įgijo dviejų įvarčių persvarą 5:3. Pasižymėjo Edvardas Ivankevičius (45:52, Modestas Kartenis).
 
Rungtynių pabaigoje klubai kovojo itin kietai, tačiau daugiau įvarčių nebuvo pasiekta ir pirmą kartą finalo ketverte žaidę „Hockey Punks“ iškovojo bilietą į didyjį finalą.
 
 
 
Geriausiu „Rokiškio“ komandos žaidėju pripažintas Šarūnas Citavičius, o „Hockey Punks“ geriausiu buvo Martynas Šlikas.
 
Sekmadienį Elektrėnų ledo rūmuose 13.30 val. dėl trečiosios čempionato vietos kausis „Rokiškis“ ir Kauno „Baltų ainiai“, o 17.00 finale kausis Elektrėnų „Energija“ ir Vilniaus „Hockey Punks“.