Titulinis » Naujienos » Latvijos ledo ritulininkai įveikė Kazachstano ekipą ir iškovojo antrą pergalę pasaulio čempionate Baltarusijoje

Latvijos ledo ritulininkai įveikė Kazachstano ekipą ir iškovojo antrą pergalę pasaulio čempionate Baltarusijoje

2014-05-13
Sportas.lt informacija
 Latvijos ledo ritulio rinktinė tęsia puikų pasirodymą Baltarusijoje vykstančiame pasaulio čempionato aukščiausio divizione.
 
Latviai trečiose B grupės rungtynėse 5:4 (1:2, 3:2, 1:0) nugalėjo trečią pralaimėjimą patyrusius Kazachstano ledo ritulininkus.
 
Latvijos rinktinėje pirmą įvartį sužaidus vos kiek daugiau nei minutę pelnė Miksas Indrasis (1:15). Netrukus Kazachstano rinktinės žaidėjas Talgatas Zhailauovas (4:43) išlygino rezultatą, o kėlinio pabaigoje Jevgenijus Rymarevas (19:45) išvedė kazachus į priekį.
 
Antrąjį kėlinį puikiai pradėjo Latvijos rinktinė, kuri po dviejų Arturs Kulda (23:41 ir 29:51) įvarčių išsiveržė į priekį 3:2. Kėliniui artėjant į pabaigą Mikelis Redilhsas (34:07) padidino persvarą iki dviejų - 4:2.
 
Fantastiškai paskutinę antrojo kėlinio minutę sužaidė Kazachstano rintinė. Iš pradžių Nikolai Antopovas (39:11) sumažino atsilikimą iki vieno, o likus penkioms sekundėms iki kėlinio pabaigos Jevgenijus Blokhinas (39:55) išlygino rezultatą - 4:4.
 
Paskutinį kėlinį ir vėl sėkmingai pradėjo Latvijos atstovai, kurie po Juris Stals (43:22) įvarčio susigrąžino minimalią persvarą (5:4), kurią išlaikė iki pat rungtynių pabaigos.
 
Latvijos rinktinė, kaip ir JAV bei Baltarusijos komandos, yra surinkusi šešis taškus ir dalinas 2-4 vietas, tuo tarpu Kazachstano ledo ritulininkai su vienu tašku lieka priešpaskutinėje B grupės vietoje.
 
Kitose vakaro rungtynėse Švedija 2:1 (0:0, 1:1, 1:0) nugalėjo Norvegiją ir su 9 taškais ir trimis pergalėmis išsiveržė į pirmą A grupės vietą.
 
Tuo tarpu Norvegija su 6 taškais iš antrosios vietos smuktelėjo į trečią.