Titulinis » Naujienos » L. Lubys: prieš mačą buvo jaudulio, bet susikaupiau ir pavyko sėkmingai pasirodyti (VIDEO)

L. Lubys: prieš mačą buvo jaudulio, bet susikaupiau ir pavyko sėkmingai pasirodyti (VIDEO)

2019-05-01
hockey.lt informacija
 Lietuvos ledo ritulio rinktinėje trečiadienį įvyko dar vienas debiutas: pirmą kartą pasaulio vyrų čempionato metu rinktinės vartus gynė Laurynas Lubys. Po rungtynių jis teigė, jog rungtynės buvo įdomios, o su stipresniais varžovais pavyko gerai sukovoti.
 
„Buvo labai įdomios rungtynės. Tikrai palyginti gerai žaidėme ir pralaimėjome 1:3 tik dėl to, kad praleidome įvartį pačioje pabaigoje. Kovėmės iki galo: nors jie buvo stipresni, bet mes kovėmės ir stengėmės“, - po mačo sakė jauniausias pasaulio čempionato IA diviziono dalyvis.
 
Suomijoje žaidžiantis vartininkas neslėpė, kad prieš savo debiutinį pasirodymą jis jautė jaudulį, tačiau prasidėjus mačui jam pavyko susikaupti ir sėkmingai pasirodyti atremiant 37 iš 40 varžovų metimų.
 
„Prieš rungtynes iš tikrųjų buvo to jaudulio žinant kokią komandą turi varžovai. Bet prasidėjus susitikimui susikaupiau, žaidžiau ir gerai sekėsi. Apie tai, kad žaisiu sužinojau vakar per treniruotę. Galbūt iš pradžių šiek tiek nervinausi, tačiau vėliau jaučiausi normaliai.“
 
Lietuvos rinktinei tai buvo antroji nesėkmė per du susitikimus: paprašytas įvardinti kuri iš dviejų buvusių varžovių jam paliko geresnį įspūdį, klaipėdietis išskyrė čempionato šeimininkus.
 
„Mano nuomone , Kazachstano rinktinė stipresnė. Jie turėjo daug šansų įmušti, atliko gerus perdavimus, gerus metimai, bet mes irgi gerai sužaidėme.“
 
18-mečio statistika šiame mače būtų dar geresnė, jei ne paskutinis praleistas įvartis. Tuomet keisti jau nubėgęs vartininkas dar bandė sugrįžti į savo poziciją, bet nebespėjo sustabdyti varžovų gynėjo tikslaus metimo.
 
„Dėl paskutinio epizodo apmaudu: treneris parodė, kad reikia bėgti keistis, bet tuomet pamačiau, jog varžovai turi ritulį bei nusprendžiau bėgti atgal. Visgi, suabejojau dėl sprendimo ir dėl to nebespėjau sugrįžti į vartus.“