Titulinis » Naujienos » L. Lubys keliasi į Švediją

L. Lubys keliasi į Švediją

2021-10-03
hockey.lt informacija
 Ateinantį sezoną Švedijoje rungtyniaus rekordinis skaičius Lietuvos vartininkų – ir taip gausias lietuvių pajėgas papildė ir Laurynas Lubys.
 
20-metis vartininkas prisijungė prie „Vallentuna“ komandos, rungtyniaujančios trečiame pagal pajėgumą Švedijos divizione. Švedija bus nauja lietuviu karjeros stotele: iki tol jis žaidė „SaiPa“ jaunimo komandose Suomijoje, o pernai profesionalo karjeros starte jis vilkėjo „Liepaja“ marškinėlius.
 
L. Lubys tapo jau penktuoju mūsų šalies vartininku atvykusiu į Švediją. Mantas Armalis yra puikiai užsirekomendavęs stipriausioje šalies lygoje, o Elvinas Karla nuo praėjusio sezono gina „AIK Harnosand“ garbę. Dar du lietuviai – Nikita Kuzminovas ir Arkadijus Reizinas rungtyniauja Švedijos jaunimo lygose.
 
Naująjį sezoną „Vallentuna“ pradės jau šiandien, bet L. Lubio debiuto dar gali tekti palaukti, nes pirmose rungtynėse vartų saugumas veikiausiai patikėtas patyrusiam jo kolegai. Tuo tarpu kiti du lietuviai jau pradėjo savo sezonus: M. Armalis puikiai pradėjo šį sezoną ir po ketverių rungtynių yra penktas tarp geriausių visų aukščiausios Švedijos lygos vartininkų. Tuo tarpu E. Karlai pirmosios rungtynės nebuvo tokios sėkmingos – jis praleido 5 įvarčius, o jo komanda pralaimėjo.
 
Priminsime, jog į trečiąjį Švedijos divizioną šią vasarą taip pat persikėlė ir puolėjas Lukas Žukauskas, kuris savo sezoną taip pat pradės šiandien. Tiesa, jis žaidžia kitoje grupėje ir reguliaraus sezono metu lietuvių akistatų neišvysime.

Komentuoti