Titulinis » Naujienos » Kvapą gniaužianti sporto naujovė - ledo ritulys po ledu (video)

Kvapą gniaužianti sporto naujovė - ledo ritulys po ledu (video)

2013-02-21
lrytas.lt informacija
 
Ar esate girdėję apie povandeninį ledo ritulį? Greičiausiai daugelis atsakytų „ne“ ir prisipažintų nežinantys tokios sporto šakos atmainos. Jei reikėtų rinkti vieną sudėtingiausių, keisčiausių ir ekstremaliausių sporto šakų, povandeninis ledo ritulys būtų rimtas pretendentas šią nominaciją laimėti.
Austrijoje, po Weissensee ežero ledu 2007 metais pirmą kartą vyko šios sporto šakos čempionatas, kuriame nugalėjo Suomijos sportininkai. Jie aplenkė antroje vietoje likusius austrus, trečią vietą užėmė slovakai.
 
Nuo to laiko jis tapo tradiciniu ir organizuojamas kiekvieną vasario mėnesį.
 
Žaidimo aikštelę sudaro 6 metrų pločio ir 8 metrų ilgio aikštelė. Žaidžiama kaip ledo ritulyje, tik vienas kėlinys trunka 10 minučių. Tarp kiekvieno kėlinio skiriama 10 minučių pertrauka, kad žaidėjai galėtų sušilti.
 
Beje, jie negali naudoti dujų balionų, tik naro kostiumą ir akvalangą. Maždaug kas 30 sekundžių jie pro eketes išnyra į paviršių įkvėpti oro.
 
Patį žaidimą kontroliuoja ir stebi 4 teisėjai po vandeniu, kurie naudoja dujų balionus. Žaidėjai dažnai nardo aukštyn ir žemyn, tad yra labai sudėtinga neprarasti koncentracijos ir nuovokos po vandeniu, kas labai svarbu norint žinoti kur yra eketė.