Titulinis » Naujienos » Košmariška rungtynių pradžia lėmė „Airwell Energijos“ pralaimėjimą

Košmariška rungtynių pradžia lėmė „Airwell Energijos“ pralaimėjimą

2023-02-04
hockey.lt informacija
Elektrėnų „Airwell Energijos“ komanda patyrė pralaimėjimą Optibet ledo ritulio lygos rungtynėse.
 
Rygoje šeštadienį vykusiame susitikime „Airwell Energija“ 4:6 nusileido „Prizma“ ledo ritulininkams. Tai buvo antrasis elektrėniškių pralaimėjimas prieš šią komandą per tiek pat sužaistų rungtynių.
 
Susitikimą svečiai iš Lietuvos pradėjo itin nesėkmingai ir vos per kiek daugiau nei minutę į jų vartus krito du įvarčiai. Tikslūs buvo Lauris Rancevas (00:25, rez. perd. Kristis Apsitis, Armandas Berzinšas) ir Danila Dubovas (Gastonas Georgas Grundmanis, Elvis Kaiminšas).
 
Atsitiesti „Airwell Energijai“ pavyko gavus progą daugumai, kurios metu jau šeštąją sekundę Matas Mikalauskas pasiuntė ritulį į vartus (07:33, rez. perd. Donatas Kumeliauskas). Tuo tarpu vėliau abi komandos apsikeitė įvarčiais. Į „Prizma“ žaidėjo Elvio Kaiminšo (11:24) tikslią ataką atsakė Dominykas Škadauskas (13:11, rez. perd. Artūras Tomsonas).
 
Antrajame kėlinyje daug progų įvarčiams nebuvo, bet „Prizma“ vis tiek sugebėjo padidinti savo persvarą. Dvigubą pranašumą rygiečiams atstatė Kristis Apsitis (28:25).
 
Trečiojo kėlinio metu „Airwell Energijos“ viltis dar pakovoti dėl taškų sunkino pražangos. Per pirmąją kėlinio dalį jie ne pagal taisykles sužaidė net keturis kartus, o varžovų daugumoje krito ir penktasis įvartis į jų vartus. Kiekybinį pranašumą realizavo Emilis Ezitis (45:04, rez. perd. Valteris Apfelbaumas, G. G. Grundmanis).
 
Senkant laikui Elektrėnų ekipai labai greitai pavyko pelnyti net du įvarčius ir grąžinti intrigą į rungtynes. Per 44 sekundžių atkarpą tikslą pasiekė Yaroslavo Pančenkos (54:03) ir Donato Kumeliausko metimai (54:47, rez. perd. Danilas Tsarkovskis).
 
Per likusią rungtynių dalį „Airwell Energijai“ taip ir nepavyko surasti spragų prie varžovų vartų, o Haraldas Štrombergas (59:19, rez. perd. K. Riekstinšas, E. Kaminšas) galutinai nužudė svečių iš Lietuvos viltis.
 
Rytoj Rygoje tuo pačiu metu abi komandos susigrums dar kartą.