Titulinis » Naujienos » Klaipėdos „Skatas“ taikosi į vaikų ledo ritulio lyderius

Klaipėdos „Skatas“ taikosi į vaikų ledo ritulio lyderius

2013-10-08
hockey.lt informacija
 Uostamiestyje veikianti ledo ritulio mokykla „Skatas“ jau pretenduoja į didžiausios šalies ledo ritulio mokyklos vardą.
 
Prieš mėnesį septynerių metų gimtadienį atšventę klaipėdiečiai tikina, jog dabar treniruotes lanko 120-130 vaikų, kai prieš septynerius metus pradėta nuo 17 berniukų.
 
Didžioji ledo ritulininkų dalis yra gimusi 2007-2009 metais, kuri sudaro beveik pusę visų mokyklos auklėtinių, tad panašu, jog „Skato“ šlovės dienos dar ateityje.
 
Šiais metais klaipėdiečiai susidūrė su šalyje seniai regėta problema – mokykla pritrūko ledo. Klaipėdos „Akropolyje“ antradienį ir ketvirtadienį nuo 16.00 valandos karaliauja ledo ritulys ir paprasti čiuožėjai renkasi kitas dienas.
 
„Noriu padėkoti Klaipėdos „Akropoliui“, kuris geranoriškai atsižvelgė į mūsų problemas ir dabar galime treniruotis nesigrūsdami. Šiais metais ledo užteks, tačiau ateityje, jei vaikų daugės tokiu pačiu tempu, ledo ir vėl trūks. Gavę papildomas sesijas dabar treniruojame vaikus atskiromis amžiaus grupėmis ir tai buvo didžiausias mūsų noras. Stengiamės dirbti kaip visame pasaulyje ir ateityje tikimės turėti bendraamžių komandas – gimusius 2008 metais, 2009 ir taip toliau“,- apie mokyklos kasdienybę pasakojo „Skato“ vadovas Eduardas Pavliukovas.
 
„Skatas“ yra vienintelė šalies mokykla, kuri dalyvauja ir Latvijos čempionate. Čia žaidžia U-12 ekipa, kuri pernai Lietuvoje užėmė antrąją vietą.
 
„Latvijoje lygis visai kitas. Be to, manau, jog per metus komanda turi sužaisti apie 50 rungtynių. Lietuvoje jų turėsime apie 15, tai papildomas 30 gausime Latvijoje. Vaikai mato, jog latviai žaidžia visai kitaip ir jie greitai perima pamokas iš kaimynų. 6 mokyklos auklėtiniai jau išaugo iš U-12 marškinėlių ir padės U-14 Elektrėnų ekipai žaisti Lietuvos čempionate ir Baltarusijos pirmenybėse“,- sakė E.Pavliukovas.
 
Klaipėdos mokyklos U-10 ekipa kai turi apdovanojimų lentynoje Lietuvos čempionato aukso medalius.
Ir tai ne paskutiniai aukso apdovanojimai mokyklos garbės lentynoje. Bent jau taip žada treneriai.
 
„U-12 divizione tikslas - aukso medaliai. Komanda patyrusi, susižaidusi, grūdinasi Latvijoje, tad kitų minčių nėra. U-10 komanda turėtų kautis dėl apdovanojimų, tačiau esame šiek tiek jaunesni nei varžovai, pavyzdžiui už „Geležinį vilką“,- karštą sezoną konkurentams žadėjo E.Pavliukovas.