Titulinis » Naujienos » Klaipėdos „Baltija“ – čempionas!?

Klaipėdos „Baltija“ – čempionas!?

2015-03-01
hockey.lt informacija
 Žinutės pavadinimas turi būti su šauktuku, ar vis dėlto su klaustuku? Taip reiktų klausti po Klaipėdoje įvykusio priešpaskutinio U-10 „Akropolio“ taurės konferencijos turo, kuriame praktiškai paaiškėjo diviziono nugalėtojai, nors klausimų dar liko.
 
Ilgai keliavę link rimtų apdovanojimų, Klaipėdos vaikai namuose padarė viską, ką galėjo. BTJ-1 jaunimas 13:0 sudorojo Kaliningrado „Feniksą“ ir antrojoje dvikovoje susitiko su Vilniaus GV-1 komanda. Sostinės ekipa buvo vienintelė konkurentė, dar galėjusi atimti pirmąją vietą iš klaipėdiečių ir tą įrodinėjo aikštelėje, 2:0 pirmaudama dvikovoje. Tačiau karingi klaipėdiečiai perlaužė rungtynių eigą ir laimėjo 4:2.
 
Vėliau BTJ-1 ekipa 5:1 susidorojo su draugais iš Klaipėdos SKT ekipos. Paskutinėje dvikovoje BTJ-1 po itin įnirtingos kovos, pirmaudama 2:1, atsilikdama 2:3, 4:3 nugalėjo Gusevo GSV komandą.
 
Iškovojusi maksimumą taškų, BTJ-1 padidino atotrūkį nuo antrojoje vietoje esančio GV-1 klubo iki 11 taškų ir auksą iš Klaipėdos komandos gali atimti tik stebuklas arba... pačių klaipėdiečių atsisakymas žaisti paskutiniame ture Vilniuje. Pralaimėti 4 rungtynes taip pat galima, tačiau vargiai įmanoma, žinant, kad FNK-1 ekipa aikštelėje dar nelaimėjo nė vienerių rungtynių.
 
Antrą vietą divizione jau senokai užsitikrino GV-1 ekipa, labai apmaudžiai, net po 11 baudinių serijos 4:5 nusileidusi Gusevo GSV komandai, nors vienu metu atsilikinėjo nuo varžovų 0:3.
 
Klaipėdos SKT pralaimėjo 2:3 GV-1 komandai, 2:8 – GSV ekipai. Paskutinė, kaip įprasta, liko Kaliningrado FNK-1 ekipa, visiems varžovams pralaimėjusi dviženkliais skirtumais.