Titulinis » Naujienos » Klaipėdoje surengtas „Toyota Cup 2019“ turnyras

Klaipėdoje surengtas „Toyota Cup 2019“ turnyras

2019-09-02
"HC Klaipėda" informacija
 Ant Klaipėdos „Akropolio“ ledo rugpjūčio 27-30 dienomis praūžė „Toyota Cup 2019“ turnyro kovos. Turnyre pirmąsias dvi dienas varžėsi U13 komandos, paskutiniąsias - U9 grupės ledo ritulininkai.
 
U13 grupėje dalyvavo 6 komandos: "Baltų ainiai" iš laikinosios sostinės, Dariaus Kasparaičio ledo ritulio mokyklos auklėtiniai iš Elektrėnų, "Baltieji vilkai" iš Latvijos, Liepojos SSS, "Sdushor" iš Minsko bei mūsų HC "Klaipėda". Sužaidę 5 rungtynes patyrėme tik vieną pralaimėjimą ir galutinėje rezultatų lentelėje likome antri, taip virš galvų iškeldami sidabro taurę. Auksą iškovojo draugai iš Elektrėnų, bronza atiteko kauniečiams. 
 
Mažiesiems Klaipėdos  ledo ritulininkams U9 sekėsi kiek prasčiau. Jų grupėjė varžėsi net 9 komandos: HK "Zibeni ", DLSS, „Liepaja SSS“, „HS Marupe“ - is Latvijos, dvi komandos iš Rusijos – „Feniks 1“ ir „Feniks 2“, tautiečiai iš SLRA, ledo ritulio mokyklos  "Baltija" auklėtiniai ir mes. Mūsiškiai, po dviejų pergalių ir dviejų pralaimėjimų po baudinių serijos bei dar 4 nesėkmingų rungtynių, užėmė garbingą 7-tą vietą.
 
Dėl prizinių vietų ant ledo vyko atkakli kova - 3 komandos surinko vienodą taškų skaičių, tačiau susumavus geresnius įmuštus ir praleistus įvarčius galutinė rezultatų lentelė pasiskirstė taip: 3-ioji vieta Latvijos HS "Marupe", 2-ąją užėme taip pat latviai - HK "Zibeni", pirmoji – „Feniks 1“ iš Rusijos.
 
Tokie turnyrai vienija, stiprina draugystę tarp šalių, tarp miestų - tai ir yra pagrindinis mūsų klubo HC "Klaipėda" tikslas.
 
Dėkojame visiems dalyvavusiems ir palaikiusiems, taip pat tariame ačiū mūsų treneriams Andrejs Savičevs ir Sergej Jakuta, rėmėjams, Klaipėdos miesto savivaldybei bei įmonei "Solarina ", kuri padėjo organizuojant jau trečią „Toyota Cup“ turnyrą.