Titulinis » Naujienos » Klaipėdoje kuriama moterų ledo ritulio komanda

Klaipėdoje kuriama moterų ledo ritulio komanda

2021-06-16
Kiekvienais metais moterų ledo ritulys vis labiau įgauna pagreitį ir populiarėja. Nepaisant to, kad ši sporto šaka vis dar vadinama vyrišku sportu, Lietuvoje moterų ledo ritulys jau tampa įprastu sportu.
 
Nacionalinė moterų ledo ritulio rinktinė pirmą kartą šiemet debiutuos atrankoje į olimpines žiemos žaidynes, net dvi moterų ledo ritulio komandos jau keletą metų dalyvauja Baltijos šalių čempionate, o ledo ritulio mokyklose sparčiai auga mergaičių skaičius. Visi šie pasiekimai skatina naujų moterų ledo ritulio komandų atsiradimą ir moterų ledo ritulio plėtrą.
 
Klaipėdos ledo ritulio mokykla „HC Klaipėda“ ne vienerius metus brandino idėją – sukurti merginų (moterų) komandą. Pagaliau, birželio 4 d. įvyko pirmoji naujos moterų komandos treniruotė Klaipėdoje. Ant ledo iščiuožė tiek esamos, tiek buvusios klubo auklėtinės, taip pat ir būrelis mamų entuziasčių. Naujai suburtą merginų komandą treniruos patyrę „HC Klaipėda“ treneriai.
 
Moterų komandos narės ryžtingai nusiteikusios vasarą treniruotis, o naujame sezone sužaisti ne tik draugiškų rungtynių su kitomis moterų komandomis, bet ir sudalyvauti Lietuvos moterų čempionate, kurio link jau daromi pirmieji žingsniai.