Titulinis » Naujienos » Klaipėdoje - JAV ir Kanados lygų peržiūra jauniesiems ledo ritulininkams

Klaipėdoje - JAV ir Kanados lygų peržiūra jauniesiems ledo ritulininkams

2016-03-08
hockey.lt informacija
 Klaipėdoje antrus metus iš eilės, balandžio 29 – gegužės 2 dienomis bus surengta jaunųjų ledo ritulininkų peržiūra, kurioje dalyvaus Šiaurėm Amerikos treneriai iš įvairių lygų.
 
Kaip ir pernai, šiemet peržiūrą organizuoja dabar jau Klaipėdos HC „Klaipėda“ klubo treneris latvis Olegas Koreškovas kartu su vyriausiuoju klaipėdiečių treneriu Andrejumi Savičevu.
 
Peržiūroje dalyvausiantys ledo ritulininkai pirmąją dieną turės atlikti įvairius testus. Šeštadienį ir sekmadienį bus surengta rytinė treniruotė ir vakarinės rungtynės. Sekmadienį jaunesniųjų, 2001 – 2003 metais gimusiųjų grupė atsisveikins su peržiūra ir visi žaidėjai išgirs pastabas bei pasiūlymus, o geriausieji sulauks kvietimo žaisti JAV arba Kanados lygose. Vyresniųjų, 1996 – 2000 metais gimusiųjų grupė peržiūrą baigs pirmadienį, po kurios įvyks ta pati procedūra – pastabos vėlesniam tobulėjimui ir kvietimai prisijungti prie įvairių lygų komandų.
 
„Šiais metais į peržiūrą atvyksta šeši treneriai ir iš Šiaurės Amerikos, ir iš Europos. Pavardžių kol kas neskelbsime, vyksta derinimas – norime matyti trenerius iš Švedijos, Suomijos, Austrijos. Manau, kad jaunimui privalu būti šioje stovykloje – jaunesniems parodyti save ir leisti treneriams įsidėmėti jų pavardes ir sugebėjimus, o vyresniems tai puikus šansas išvykti. Ir patys jauniausi gali sulaukti kvietimo prisijungti prie stiprių komandų, jei jie pademonstruos gerus gebėjimus. Pernai po peržiūros išvykos beveik pusė dalyvių“ - apie vienintelę peržiūrą Lietuvoje sakė O.Koreškovas.
 
Kiekvienoje amžiaus grupėje planuojama surinkti po 34 dalyvius, po dvi pilnavertes komandas.
 
Ledo ritulininkai peržiūroje gali užsitikrinti USHL, NAHL lygų trenerių dėmesį. Šios lygos yra pirmaujančios JAV. Pernai nemažai ledo ritulininkų gavo kvietimus į GMHL, WSHL lygas Kanadoje.
 
„Peržiūra rengiama gegužės pradžioje, prieš pat NAHL ir USHL lygų naujokų biržas. Tad šansas užsirekomenduoti didelis, mat klubai tuo metu intensyviai ieško žaidėjų.
 
Beje, po šios jaunimo peržiūros Klaipėdoje gegužę planuojama surengti peržiūrą ir suaugusiems žaidėjams, šios stovyklos datą patikslinsime vėliau“,- apie peržiūrą saką O.Koreškovas.
 
Visa informacija apie peržiūrą teikiama telefonu +370 652 30255, elektroniniu paštu okvc@yandex.ru
 
Pernai po peržiūros išvykusiųjų sąrašas:
 
O.Khalemin Coulee Region Chill NAHL
O. Ancitis Casper Coyotes WSHL
I. Matins Southern Tier Xpress NA3HL
R. Bernhards Great Falls Americans NA3HL
O.Peliusenok Bracebridge Blues GMHL
D. Kuzminov
I. Ragas Bracebridge Blues GMHL
P. Misiuk Green Bay Gamblers U16 AAA
A. Kato Bracebridge Blues GMHL
A. Ivasenko Dallas Snipers WSHL
S. Mezaraups Bracebridge Blues GMHL
P. Dumcius Iowa Wild U16 AAA
C.Lee Okanagan HC Europe USPHL Premiere
K.Bormanis Greyhound Bravehearts GMHL