Titulinis » Naujienos » "Kaunas Hockey" treneris J. Čugajus: rungtynėse su "Juodupe" tikimės geriausio rezultato

"Kaunas Hockey" treneris J. Čugajus: rungtynėse su "Juodupe" tikimės geriausio rezultato

2017-10-24
"Kaunas hockey" informacija
 Trečiadienį spalio 25 dieną Kauno ledo areną drebins miesto komandos „Kaunas Hockey“ ir praėjusio sezono Lietuvos čempionato finalininkų „Juodupės“ ledo ritulininkų dvikova. Abi stovyklos neslepia ambicijų dėl pergalės, tik kauniečiams privalumo suteiks namų sienos ir sirgaliai.
 
- Treneri, kaip vyksta pasiruošimas šioms varžyboms?
- Pasiruošimas varžyboms su Juodupės ekipa vyksta taip pat, kaip ir prieš bet kurią kitą komandą. Jau čempionato pradžia parodė, kad silpnų komandų šiemet nėra ir su kiekviena teks kovoti rimtai. Juodupės komandos sudėtis yra tikrai rimta, didžioji dauguma legionierių- iš Rusijos, jie  ir yra stiprioji ekipos pusė. Tačiau praėjusios varžovų rungtynės parodė, kad pernai metų vice-čempionai yra palaužiami, juos nugalėjo “Geležinis vilkas”, šiais metais čempionate nenugalimų nėra.
 
- Ar turime traumuotų žaidėjų?
- Per paskutines rungtynes, kurios vyko su “Klaipėdos Baltija”, vienas iš mūsų puolimo ramščių- Dovydas Streckis, susidūrimo metu patyrė pečių juostos traumą. Galimai lūžęs raktikaulis, dar nėra galutinės gydytojų išvados, ji paaiškės ateinančią savaitę. Tai- didelis praradimas komandai, kadangi Dovydas yra universalus žaidėjas kuris gerai žaidžia puolime, o reikiamu momentu ir gynyboje atidirba.
 
- Ką manote apie varžovus?
- Varžovai, kaip minėjau, yra tikrai gera komanda, kurią į priekį veda legionieriai iš Rusijos. Praeitais metais, finale, jie buvo praktiškai lygiaverčiai varžovai “Elektrėnų Energijai”.  Komanda turi praradimų- iš “Juodupės” perėjo vienas geriausių, gal net nepabijosiu pasakyt, kad geriausias žaidejas- ilgametis Lietuvos rinktinės gynėjas Artūras Katulis. Įvairiapusis žaidėjas gali ne tik gerai gintis, bet ir sukurti geras progas atakoms, kurios dažnai pasibaigia paties įmuštais įvarčiais. Visi žinome, kad ledo ritulys yra komandinis žaidimas ir vienas žaidėjas nelaimės varžybų. Komandoje yra ir kitų, meistriškumu, A. Katuliui nenusileidžiančių žaidėjų, prieš kuriuos reikės rimtai kovoti.
 
-Kokio rezultato tikimės?
-Rezultato tikimės geriausio- pergalės, ją tikrai pasieksime, jeigu laikysimės numatyto žaidimo plano. Varžovas stiprus, bet mes- stipri komanda. Pažadu geras, pilnas emocijų ir įsimintinas varžybas.
 
Pirmą kartą Lietuvos ledo ritulio čempionatų istorijoje rungtynėse turėtų debiutuoti amerikietis vartininkas Chance Mcclane. Tiesa, legionieriui planuojamas atsarginio vartininko vaidmuo.
 
Kauno ledo ritulininkai pirmosiose trejose Lietuvos čempionato rungtynėse pasiekė visas tris pergales: prieš „Geležinį vilką“ 4:2 ir 3:0, bei “Baltiją“ 5:3. Tuo tarpu „Juodupė“ kartą laimėjo prieš „Rokiškį“ 12 : 3 ir dukart pripažino varžovų pranašumą – prieš „Energiją“ 3:7 ir „Geležinį vilką“ 6:7 (po pratęsimo).
 
„Kaunas Hockey“ – „Juodupė“
Spalio 25 d. trečiadienis 20.00 val.
Kauno ledo arena, Aušros g. 42C
Įėjimas 4/3 eurai