Titulinis » Naujienos » „Kaunas Hockey“ savo pergalių seriją pratęsė negailestingai sutriuškindami „Geležinį Vilką“ (VIDEO)

„Kaunas Hockey“ savo pergalių seriją pratęsė negailestingai sutriuškindami „Geležinį Vilką“ (VIDEO)

2018-11-21
hockey.lt informacija
Ilgiausią pergalių seriją Lietuvos pirmenybėse pratęsė „Kaunas Hockey“ ledo ritulininkai, kurie triumfavo penktąjį kartą iš eilės.
 
Trečiadienį kauniečiai išvykoje 11:2 sutriuškino „Geležinio Vilko“ ekipą, kuriai tai buvo jau aštuntoji nesėkmė iš eilės. Įspūdingai šiose rungtynėse žaidė „Kaunas Hockey“ trijulė: Dovydas Streckis, Remigijus Guoga ir Vytautas Jagelavičius. Pastarieji du pelnė po „hat-tricką“, o D. Streckis tiesiogiai prisidėjo net prie šešių įvarčių (1 įvartis ir 5 rezultatyvūs perdavimai).
 
Rungtynių žiūrovams pirmojo įvarčio ilgai laukti nereikėjo – jau po 34 sekundžių Edvinas Boroška išvedė šeimininkus į priekį (00:34, rez. perd. Dmitrijus Rabčukas, Nikodemas Numavičius). Dovydo Streckio tikslus smūgis išnaudojant kiekybinę persvarą (04:26, rez. perd. Aleksandras Mikheyonokas, Jevgenijus Čugajus) rezultatą buvo išlyginęs, bet Rapolas Marcinkevičius dar kartą išvedė „vilkus“ į priekį (rez. perd. E. Boroška). Visgi, po šio momento mačas priklausė kauniečiams ir jau netrukus savo įvarčius pelnė Donatas Kumeliauskas (09:44, rez. perd. Vytautas Jagelavičius) bei Aleksandras Mikheyonokas (10:58, rez. perd. Remigijus Guoga).
 
Po pirmojo kėlinio 3:2 pirmavo svečiai, nepaisant to, jog pirmojo kėlinio metu daugiau metimų atliko jų varžovai (7 prieš 11). Visgi, pirmajame kėlinyje žiūrovai išvydo ir itin nemalonų incidentą, kai į bortus galva trenkėsi kauniečių atstovas A. Mikheyonokas, kuriam ilgą laiką buvo suteikiama medicininė pagalba, o dėl šio nemalonaus įvykio rungtynėse veiksmas buvo sustabdytas beveik pusvalandžiui.
 
Antrajame kėlinyje savo šou pradėjo „Kaunas Hockey“ trijulė – R. Guoga, V. Jagelavičius ir D. Streckis, kurių nesustabdė ir „Geležinio Vilko“ ekipoje atliktas vartininkų keitimas. Pirmasis pelnė tris įvarčius (21:36, rez. perd. Petras Nausėda, D. Streckis; 25:06, rez. perd. D. Streckis, P. Nausėda; 35:13, rez. perd. D. Streckis), V. Jagelavičius pridėjo du (23:30, rez. perd. D. Streckis, J. Čugajus; 25:44, rez. perd. Alexas Martelis), o D. Streckis per dvidešimt minučių atliko net keturis rezultatyvius perdavimus. Šeimininkai savo atsako per šį kėlinį neturėjo, tad jau po 40 žaidimo minučių rungtynių nugalėtojas klausimų nekėlė ir „Kaunas Hockey“ užtikrintai pirmavo 8:2.
 
Nieko nebelėmusiame trečiajame kėlinyje „Kaunas Hockey“ dar labiau padidino savo persvarą pelnydami tris įvarčius be atsako. Pirmasis tiksliai smūgiavo Jonas Stephanssonas (47:25, rez. perd. D. Streckis), vėliau įvarčių sąskaitą papildė D. Kumeliauskas (50:38, rez. perd. Dmitrijus Babičius, Aleksejus Nikulinas), o galiausiai savo „hat-tricku“ mačą užbaigė V. Jagelavičius (57:33, rez. perd. D. Kumeliauskas).
 
Po šios pergalės „Kaunas Hockey“ po devynių sužaistų mačų turi 19 taškų ir nuo pirmaujančios „Energijos“ atsilieka tik dviem taškais. Tiesa, elektrėniškiai yra sužaidę vienu susitikimu mažiau nei jų varžovai. Tuo tarpu „Geležinio Vilko“ klubas ir toliau rikiuojasi paskutinis.