Titulinis » Naujienos » „Kaunas City“ rodo raumenis OHL Baltijos čempionate: išvykoje nukovė vienus lygos lyderių

„Kaunas City“ rodo raumenis OHL Baltijos čempionate: išvykoje nukovė vienus lygos lyderių

2023-11-18
hockey.lt informacija
OHL Baltijos čempionate puikią pergalę iškovojo „Kaunas City“ ledo ritulininkai.
 
Po trijų iš eilės pralaimėjimų kauniečiai atsitiesė šeštadienį rungtynėse išvykoje prieš vienus lygos lyderių. Trečioje vietoje žengiančią „Kurbads“ komandą „Kaunas City“ parklupdė rezultatu 5:3.
 
„Kaunas City“ dvikovą pradėjo tiesiog puikiai. Ketvirtąją minutę į varžovų zoną įsiveržęs Lukas Žukauskas net ir nesulaukęs komandos draugų pagalbos viską išsprendė pats atlikdamas neatremiamą metimą (03:57). Vos po trijų minučių tikslą pasiekė jau Denysas Hončarenko (06:57, rez. perd. Daniyaras Gabdullinas).
 
Puikiai pirmajame kėlinyje žaidė ir „Kaunas City“ vartininkas Sergejus Pysarenko. Ukrainietis atrėmė visus 24 oponentų metimus į jo vartus.
 
Antrajame kėlinyje kauniečių vartininkas ir toliau buvo nepramušamas, o greitoje atakoje svečiai pelnė jau trečiąjį įvartį. Atakos smaigalyje atsidūrė ir tikslą pasiekė Nazaras Ružnikovas (26:36, rez. perd. Filipas Hudakas).
 
Vos prasidėjus trečiajam kėliniui kauniečiai surengė itin gražią ataką. Trys kauniečių puolėjai gražiai dalinosi rituliu, kol galiausiai netoli vartų jis pasiekė Ondrejų Machalą ir šis užbaigė ataką įvarčiu (40:26, rez. perd. Michalas Machacas, Danielis Klinecky).
 
Po ketvirtojo kauniečių įvarčių atsaką surado Aleksandras Novikovas. Latvis per pusantros minutės pelnė du įvarčius (41:26, rez. perd. Renaras Ciprusas ir 42:52, rez. perd. Davidas Livšicas, Ilja Grekovas), o svečių komandos treneris Sergejus Viteris nieko nelaukdamas paprašė pertraukėlės.
 
Po pasitarimo „Kaunas City“ vėl išlygino žaidimą, o po varžovų pražangos jie užtvirtino savo pergalę. Įvartį iš arti pelnė Aivaras Bendžius (54:00, rez. perd. D. Hončarenko).
 
Rungtynių pabaigoje „Kurbads“ keitė vartininką šeštuoju aikštės žaidėju žaidžiant prieš keturis varžovų žaidėjus ir pelnė savo trečiąjį įvartį, bet tai įtakos nugalėtojui neturėjo. Įvarčio autorius Robertas Jekimovas (59:13, rez. perd. Aleksandras Galkinas, Artūras Mickevičsas).
 
Rytoj 13:00 val. šios komandos žais dar vienas rungtynes.