Titulinis » Naujienos » „Kaunas City“ OHL lieka be taškų: kauniečiams teko pripažinti „MOGO“ pranašumą (VIDEO)

„Kaunas City“ OHL lieka be taškų: kauniečiams teko pripažinti „MOGO“ pranašumą (VIDEO)

2022-09-17
hockey.lt informacija
Optibet ledo ritulio lygoje „Kaunas City“ komanda sužaidė dar vieną akistatą, kurioje jie išbandė savo jėgas su vienais iš lygos favoritų .
 
Šeštadienį Kauno ledo rūmuose kauniečius egzaminavo Rygos „MOGO“ komanda, kuri ir toliau žygiuoja nepriekaištingai: laimėję rungtynes 10:2 latviai iškovojo ketvirtą pergalę iš tiek pat galimų.
 
 
Nuo pat pirmų rungtynių minučių iniciatyvą į savo rankas perėmę „MOGO“ žaidėjai jau rungtynių starte įgijo dviejų įvarčių pranašumą. Daugumoje iš toli pasižymėjo Krišjanis Redlihas (02:20, rez. perd. Elviss Želubovskis, Karlis Ozolinšas), o vėliau individualų reidą sėkmingai užbaigė Martinšas Šulcas (03:13, rez. perd. Aleksandras Biškinas).
 
Kauniečių problemos tuo nesibaigė – vos po kelių minučių svečiai iš Latvijos surengė dar vieną pavyzdinę ataką. Jos smaigalyje atsidūrusiam Karliui Ozolinšui beliko užbaigti kombinaciją pasiunčiant ritulį į vartus iš artimos distancijos (06:58, rez. perd. Artūras Ozolinšas, Rudolfas Maslovskis).
 
Kėlinio pabaigoje savo atsaką surengė jau „Kaunas City“ atstovai. Į greitą ataką pabėgęs Povilas Verenis pats nerado galimybės atlikti metimą, bet sulaukęs Egidijaus Binkulio palaikymo puolime bei atidavęs šiam ritulį netrukus kartu su komandos draugu puolėjas šventė pirmąjį savo ekipos įvartį rungtynėse. 22-ejų metų „Kaunas City“ ledo ritulininkas gražiu metimu į viršutinį vartų kampą nepaliko jokių vilčių oponentų gynybai (18:52, rez. perd. P. Verenis).
 
Antrajame kėlinyje „MOGO“ ir toliau baudė kauniečius už jų nuobaudas: dvi pražangos kėlinio pradžioje virto dviem greitais įvarčiais į Kauno ekipos vartus. Abu kartus pasižymėjo  Rudolfas Maslovskis (23:58, rez. perd. A. Ozolinšas, K. Ozolinšas ir 25:53, rez. perd. K. Ozolinšas, E. Želubovskis).
 
Įsismaginęs „MOGO“ smogiamasis penketas vėliau pasižymėjo ir komandoms žaidžiant lygioms sudėtimis. Antrąjį savo įvartį rungtynėse pelnė M. Šulcas (28:26, rez. perd. R. Maslovskis, K. Ozolinšas).
 
Antrojo kėlinio pabaiga buvo labai panaši į pirmojo kėlinio paskutines minutes. „Kaunas City“ atrado progų prie oponentų vartų, o E. Binkuliui pavyko pasižymėti ir antrą kartą šiose rungtynėse. Šį kartą jis tai padarė pataisydamas atremtą Artiomo Starovoitovo metimą (35:27, rez. perd. P. Verenis, A. Starovoitovas).
 
Po antrojo įvarčio kauniečiai sukūrė dar dvi puikias galimybes, bet iš pradžių E. Binkuliui nepavyko pasiekti savo „hat-tricko“, o netrukus Rudolfo Lapsos pavojingą ataką vengdami „Kaunas City“ latvio metimo į tuščius vartus varžovai sustabdė pažeisdami taisykles.
 
Neišnaudoję savųjų progų, kauniečiai paskutinę kėlinio minutę buvo priversti ritulį traukti iš savo vartų
ir septintą kartą. Savo sąskaitą rungtynėse atsidarė Aleksandras Biškinsas (39:16, rez. perd. Nikas Zile).
 
Trečiąjį kėlinį „MOGO“ pradėjo dar dviem įvarčiais, kurių autoriai Ernestas Krūmas (41:16) ir Rodrigo Strautinšas (43:08, rez. perd. Rolandas Strautinšas, Renaras Kamergrauzis).
 
Rungtynėms artėjant prie pabaigos „Kaunas City“ gavo dvi progas realizuoti daugumą, bet jų išnaudoti jiems nepavyko, o tiksint paskutinėms rungtynių akimirkoms savo „hat-tricką“ pasiekė M. Šulcas (59:40, rez. perd. K. Ozolinšas, R. Maslovskis).
 
 
Po pralaimėjimo „Kaunas City“ treneris Sergejus Durdinas išskyrė pagerėjusį žaidimą daugumoje bei pripažino, jog komandą išretinus ligoms jautėsi žaidėjų trūkumas gynyboje.
 
„Gerai, kad mūsų pirmasis penketas pagaliau pelnė pirmuosius įvarčius. Turėjome progų daugumoje, tad pagerinome žaidimą šiame aspekte. Rungtynės tikrai buvo nelengvos, mums trūksta žaidėjų gynyboje, kurią išretino ligos. Sunku žaisti su penkiais gynėjais ir trimis penketais, bet mūsų vaikinai padarė viską, ką gali“, - apie rungtynes kalbėjo S. Durdins.
 
„MOGO“ vyriausias treneris Girtas Ankipanas neslėpė, jog jų komanda yra aukštesnio lygio už kauniečius ir tai atsispindėjo ant ledo.
 
„Nuo rungtynių pradžios buvome geresni už savo oponentus, buvome greitesni, spaudėme juos jų pačių zonoje, puikiai realizavome daugumas ir tai lėmė mūsų pergalę. Kartais mums nepavyksta visas rungtynes išlaikyti norimo žaidimo lygio, o mūsų varžovai tikrai nebuvo tokie silpni. Tačiau jei mes žaidžiame šimtu procentų – esame geresni už varžovus“, - savo pranašumą išskyrė G. Ankipanas.
 
Šiandien OHL ant ledo pasirodys ir „7bet-Hockey Punks“, kuri žais su „Dinaburga“ bei „Airwell Energija“, kurių laukia „Zemgale“ išbandymas.