Titulinis » Naujienos » „Kaunas City“ ledo ritulininkai pirmą kartą tapo Lietuvos čempionais (VIDEO)

„Kaunas City“ ledo ritulininkai pirmą kartą tapo Lietuvos čempionais (VIDEO)

2023-03-18
hockey.lt informacija
Naujaisiais Lietuvos čempionais tapo „Kaunas City“ ledo ritulininkai.
 
Trečiose finalo rungtynėse kauniečiai 3:1 palaužė „Airwell Energiją“ ir triumfavo finalo serijoje iki trijų pergalių 3:0. „Kaunas City“ klubui tai buvo pirmasis šalies čempionų titulas, o elektrėniškiai antrus metus iš eilės sezoną užbaigė užimdami antrąją poziciją.
 
Šiose rungtynėse abi komandos pirmoje rungtynių dalyje nepriekaištingai žaidė gynyboje, neleidę varžovams pasižymėti. Situacija pasikeitė po antrajame kėlinyje surengto Povilo Verenio reido. „Kaunas City“ puolėjas gražiu veiksmu suklaidino oponentų gynėją ir palikęs šį už nugaros pasiuntė ritulį į vartus (34:50).
 
Trečiajame kėlinyje „Airwell Energija“ gavo progą dvigubai kiekybinei persvarai ir nors jiems ilgai nepavyko įsitvirtinti varžovų zonoje, galiausiai jie ne tik sugebėjo tai padaryti, bet ir pelnė įvartį, kai iš toli paskutinę dvigubos nuobaudos sekundę tiksliai iššovė Donatas Kumeliauskas (44:23, rez. perd. Sergejus Lohačius, Danilas Tsarkovskis).
 
Netrukus „Kaunas City“ užsidirbo dar ir penkių minučių nuobaudą, bet jos metu Aivaras Bendžius mažumoje sugebėjo pabėgti vienas prieš vartininką. Visgi, kauniečių puolimo lyderiui tikslo pasiekti nepavyko. Negana to, tas pats A. Bendžius mažumos pabaigoje dar kartą iššoko prieš vartininką, bet ir vėl vartininko pergudrauti jam nepavyko.
 
Rungtynėms artėjant prie jų kulminacijos varžovus nustebinti sugebėjo Kostas Gusevas. Gynėjas įsiveržė į varžovų aikštės zoną ir atliko metimą iš labai aštraus kampo, o nuo gynėjo pačiūžos atsimušęs ritulys suspurdėjo varžovų vartų tinkle (55:55).
 
Susitikimo pabaigoje „Airwell Energija“ vartininką keitė šeštuoju aikštės žaidėju, o tiksint paskutinėms sekundėms Oleksandras Voroninas metimu per visą aikštę į tuščius vartus padėjo tašką šiame 2022-2023 metų klubiniame Lietuvos vyrų ledo ritulio sezone (59:57).
 
 
Pirmą kartą čempionų titulą iškovojusios „Kaunas City“ komandos vyriausias treneris Sergejus Durdinas pripažino, jog jo komandai trečiajame kėlinyje nepavyko susitvarkyti su savo emocijomis, bet pasidžiaugė galutiniu rezultatu.
 
„Rungtynės buvo tikrai nelengvos, o didžiausią rolę jose vaidino psichologija. Prieš rungtynes savo auklėtiniams sakiau, jog paskutinė pergalė yra sunkiausia ir prašiau jų žaisti gudriau, be emocijų. Viskas klostėsi neblogai iki trečiojo kėlinio, kur rodėme bereikalingas emocijas, užsidirbome kvailų nuobaudų. Džiaugiuosi, kad viskas baigėsi mums laiminga linkme“, - kalbėjo čempionų titulą iškovojęs treneris iš Latvijos.
 
Finale suklupusių elektrėniškų trenerio Arūno Aleinikovo teigimu, šiandien jo komandai pavyko į rungtynes išeiti kur kas geriau pasiruošus psichologiškai, bet koją ir vėl pakišo progų realizacija.
 
„Šiandien komanda išėjo susitvarkiusi savo galvas. Vyrai kovojo, stengėsi, o mums vėl pritrūko sėkmės įmušti. „Kaunas City“ turi patyrusius žaidėjus, kurie iš minimalaus šanso išspaudžia maksimumą, o mūsų vartininkas sėkmingu žaidimu ilgai mums laikė šiose rungtynėse. Vyrai atidavė visas jėgas, bet mums tiesiog nepavyko reikiamu metu pelnyti įvarčių“, - pripažino elektrėniškių treneris.