Titulinis » Naujienos » „Kaunas City“ IIHF Kontinentinėje taurėje įspūdingai patiesė Ukrainos čempionus (VIDEO)

„Kaunas City“ IIHF Kontinentinėje taurėje įspūdingai patiesė Ukrainos čempionus (VIDEO)

2023-10-14
hockey.lt informacija
„Kaunas City“ klubas iškovojo įspūdingą pergalę IIHF Kontinentinės taurės antrajame etape.
 
Šeštadienį Serbijoje vykstančiame turnyre kauniečiai 5:1 užtikrintai įveikė Ukrainos čempionus Kijevo „Sokil“ atstovus. Ši pergalė „Kaunas City“ leido pakilti į antrąją poziciją turnyrinėje lentelėje.
 
Pirmasis rungtynių įvartis krito jau penktąją minutę. Žaidžiant mažumoje Kostas Gusevas perėmė ritulį ir įsiveržęs į varžovų zoną suklaidino gynėją bei atliko metimą iš aštraus kampo. Itin tiksliai „Kaunas City“ gynėjo paleistas metimas neliko jokių šansų varžovų vartininkui.
 
Puikiai pirmajame kėlinyje rungtyniavę kauniečiai sugebėjo vėliau pelnyti dar du įvarčius. Po dar vienos varžovų klaidos juos nubaudė Denisas Hončarenko, o kėlinio pabaigoje ritulį į vartus pasiuntė ir Lukas Žukauskas.
 
Antrajame kėlinyje „Sokil“ laikinai grąžino intrigą kai tikslą pasiekė Vasylas-Yurijus Kačanas, bet du greiti „Kaunas City“ įvarčiai ukrainiečių atliktą darbą pavertė niekais. Įvarčius pelnė Filipas Hudakas ir Danielis Klinecky.
 
Per paskutinį kėlinį „Kaunas City“ nebebuvo tokie aktyvūs puolime, bet gynyboje jie žaidė užtikrintai ir išsaugojo keturių įvarčių pranašumą.
 
Tai buvo pirmoji lietuviško klubo pergalė prieš ukrainiečius per visą IIHF Kontinentinės taurės istoriją. Iki tol tris kartus prieš „Sokil“ kovėsi Elektrėnų „Energija“, bet visus kartus jie nesugebėjo pasipriešinti savo varžovams. 2004 metais jie pralaimėjo 0:9, 2006-asiais 1:10, o 2008 metais 1:6.
 
Rytoj „Kaunas City“ IIHF Kontinentinės taurės antrojo etapo kovas baigs rungtynėmis su „Crvena Zvezda“ klubu.