Titulinis » Naujienos » Karjeros rungtynes sužaidęs D.Laimutis atnešė „Airwell Energijai“ pirmą sezono pergalę prieš latvius

Karjeros rungtynes sužaidęs D.Laimutis atnešė „Airwell Energijai“ pirmą sezono pergalę prieš latvius

2023-12-22
hockey.lt informacija
Elektrėnų „Airwell Energija“ pirmą kartą šiame sezone nugalėjo varžovus iš Latvijos.
 
OHL Baltijos čempionato rungtynėse Rygoje „Airwell Energija“ 4:3 palaužė „HS Riga“. Tai buvo vos trečioji jų pergalė sezone, o iki šiol jie buvo nugalėję tik pergalių dar neturinčius „7bet-Hockey Punks“ atstovus.
 
Jau antrąją rungtynių minutę „Airwell Energiją“ į priekį išvedė Dovydas Laimutis (01:59). Vėliau pirmajame kėlinyje elektrėniškiai turėjo dar tris galimybes daugumai, tačiau jų metu padidinti persvaros jie nesugebėjo.
 
Antrajame kėlinyje šansą turėjo Egidijus Binkulis, bet jo metimas pataikė į skersinį. Visgi, po numetimo pratęsus ataką ritulys krito į varžovų vartus. Iš toli pasižymėjo Sergejus Lohačius (32:54, rez. perd. D. Laimutis).
 
Netrukus savo atsaką surengė ir „HS Riga“ sušvelninusi pranašumą po Edvino Berzinšo metimo. Negana to, pačioje kėlinio pabaigoje rezultatą išlygino Oskaras Nilas Briedis.
 
Trečiajame kėlinyje oponentai vėl prasiženginėjo, o daugumoje po tolimo komandos draugo metimo pirmasis prie ritulio suskubo D. Laimutis sugrąžinęs „Airwell Energijai“ pranašumą (47:44, rez. perd. E. Binkulis, S. Lohačius).
 
Rungtynių pabaigoje po nuobaudos „Airwell Energija“ liko mažumoje, o oponentai susikūrė dirbtinę dvigubą kiekybinę persvarą, keisdami savo vartininką. Tai leido D. Laimučiui pasiųsti ritulį į vartus ir užfiksuoti savo „hat-tricką“ (58:31, rez. perd. E. Binkulis).
 
Iki rungtynių pabaigos likus minutei Robertas Janis Polis dar pelnė trečiąjį „HS Riga“ įvartį, bet pakeisti dvikovos baigties jie nebesugebėjo.
 
Rytoj šios komandos sužais dar vienerias rungtynes.