Titulinis » Naujienos » Kardinalios permainos Dmitrovo klube: naujas treneris, atleistas P.Verenis ir dar septyni žaidėjai (komentaras)

Kardinalios permainos Dmitrovo klube: naujas treneris, atleistas P.Verenis ir dar septyni žaidėjai (komentaras)

2015-09-24
sportas.lt informacija
 Lietuvos ledo ritulininkui Povilui Vereniui taip ir nepavyko debiutuoti oficialiose rungtynėse, apsivilkus Rusijos Aukščiausioje lygoje (VHL) žaidžiančio Dmitrovo „Zvezda-VDV“ (Rusija) klubo aprangą.
 
Po prastos sezono pradžios „Zvezda-VDV“ atleido ne tik vyriausiąjį trenerį, bet ir net 8 žaidėjus, tarp kurių buvo ir 25-erių metų puolėjas iš Lietuvos. P.Verenis dėl perėjimo į komandą (transfero) problemų taip ir nedebiutavo VHL.
 
„Kai komandoje pasikeitė treneris, jis norėjo matyti kitus žaidėjus, todėl ekipos sudėtis gerokai pasikeitė. Šiuo metu jau grįžau į Lietuvą, bet apie tolesnius planus dar nieko negaliu pasakyti“, - Sportas.lt teigė P.Verenis, kuris, kol neras komandos užsienyje, turėtų žaisti Elektrėnų „Energijoje“.
 
Puolėjas iš Lietuvos „Zvezda-VDV“ gretose suspėjo sužaisti keletą draugiškų rungtynių ir per jas atliko 1 rezultatyvų perdavimą. „Zvezda-VDV“ (4 tšk.) šiuo metu VHL pirmenybėse tarp 26 komandų užima 23-ią vietą. P.Verenis antroje pagal pajėgumą Rusijos lygoje jau žaidė 2009-2010 m. sezone.
Tuomet lietuvis atstovavo Sankt Peterburgo „HK VMF“ komandai ir per 20 rungtynių pelnė 3 įvarčius bei atliko 1 rezultatyvų perdavimą.
 
Deja, pastaraisiais metais lietuvio karjerą pristabdė traumos. P.Vereniui ne kartą buvo atlikta peties operacija. Peties skausmai sutrukdė lietuviui praėjusiame sezone įsitvirtinti aukščiausioje Kazachstano lygoje.
 
Žaidybinės praktikos stygius 2015 m. užvėrė puolėjui duris ir į Lietuvos vyrų rinktinę, kurioje P.Verenis debiutavo dar 2007 m. Tiesa, dėl traumų paskutinį kartą šalies rinktinei jis atstovavo 2012 m.