Titulinis » Naujienos » Jaunuosius Lietuvos ledo ritulininkus paslapčių mokys kanadietis Alainas Lemieux

Jaunuosius Lietuvos ledo ritulininkus paslapčių mokys kanadietis Alainas Lemieux

2015-03-18
LRK "Skatas" informacija
 Birželio 15-21 dienomis Klaipėdos „Akropolyje“ bus surengta jaunųjų ledo ritulininkų treniruočių stovykla, kurioje ledo ritulio paslapčių mokys buvusi pasaulinio lygio ledo ritulio žvaigždė, kanadietis Alainas Lemieux.
 
54-erių metų kanadietis Šiaurės Amerikos NHL lygoje praleido penkis sezonus ir ledo ritulio pasaulyje dabar labiau žinomas kaip savo vardo ledo ritulio akademijos įkūrėjas ir ledo ritulio mega žvaigždės, Kanados ledo ritulio rinktinės kapitono, NHL visų laikų rezultatyviausiųjų sąraše 8-ojoje vietoje žengiančio Mario Lemieux brolis.
 
A.Lemieux į Lietuvą prisiviliojo Klaipėdos „Skato“ ledo ritulio mokyklos vyriausiasis treneris latvis Andrejus Savičevas.
 
„Lietuvoje matau puikią perspektyvą ledo ritulio augimui, tad stovyklos su pasaulyje garsiais treneriais ir labai naudingoms jauniesiems ledo ritulininkams. Pripažinti autoritetai ilgam lieka vaikų atmintyje, kitokia nei mūsų ledo ritulio mokykla taip pat bus labai įdomi jauniesiems žaidėjams“,- sakė stovyklos iniciatorius A.Savičevas.
 
Šioje stovykloje norą dalyvauti jau pareiškė ne tik Lietuvos vaikai, tačiau ir Latvijos, Baltarusijos, Kaliningrado srities jaunieji ledo ritulininkai.
 
„Turime apie 50 vietų vaikams ir prioritetą teiksime Lietuvos žaidėjams. Visi dalyvaujantieji stovykloje turės galimybę susipažinti su draugais iš kitų šalių, ir, svarbiausia, užsirekomenduoti A.Lemieux, kuris gali jam patikusius talentus pakviesti ir į savo akademiją Kanadoje. Tad dalyvauti stovykloje bus naudinga“,- vaikus į treniruotes Klaipėdoje kvietė A.Savičevas.
 
Kartu su A.Lemieux su vaikais stovykloje dirbs ir Olegas Koreškovas, Šiaurės Amerikoje esančios NAHL lygos „Coulee Region Chill“ komandos skautas, kuris gerai pažįstamas su A.Lemieux.
 
Pirmą kartą Europoje treniruočių stovyklą rengiantis A.Lemieux duodamas interviu portalui hockey.lt žiniomis apie Lietuvą pasigirti negalėjo, tačiau pripažino, jog jam bus įdomi patirtis susipažinti su Dariaus Kasparaičio gimtine.
 
„,Man bus labai įdomu atvykti į Lietuvą ir dirbti su Europos šalių vaikais ir pasidalinti 25-erius metus kaupta patirtimi. Apie Lietuvą žinau nedaug. Apie jūsų šalį minėjo per paskutiniąsias olimpines žaidynes, o taip pat žinau Darių Kasparaitį, kuris kartu su mano broliu M.Lemieux žaidė Pitsburgo „Penguins“ komandoje.
 
A.Lemieux buvo žinomas kaip techniškas ledo ritulininkas ir savo kaip žaidimo organizatoriaus patirtį jis bandys perduoti Klaipėdoje.
 
„Mes su broliu vaikystėje kievieną dieną stengdavomės kuo greičiau paruošti pamokas ir visą savaitę po keturias valandas per dieną praleisdavome čiuožykloje. Aš esu įsitikinęs, jog tik geras čiuožimas ir fizinės savybės leidžia tapti puikiu ledo ritulininku. Aikštės matymas ir mąstymas irgi gerai, tačiau čiuožimas vis dėlto svarbiausia. Tai ir pabadysime įskiepyti vaikams Klaipėdoje“,- apie galimybę tapti aukštos klasės ledo ritulininku kalbėjo A.Lemieux.
 
Informacija apie stovyklą:
Andrej Savičev, +37065230255 (rusų, anglų kalba);
Sergej Jakuta +37065086054 (lietuvių kalba).