Titulinis » Naujienos » Jaunųjų ledo ritulininkų stovykloje sublizgėjęs D.Bogdziulis rungtyniaus Suomijoje

Jaunųjų ledo ritulininkų stovykloje sublizgėjęs D.Bogdziulis rungtyniaus Suomijoje

2013-09-07
sportas.lt informacija
 Vasarą vykusioje Vierumiakio jaunųjų ledo ritulininkų stovykloje puikiai rungtyniavęs lietuvis Dominykas Bogdziulissavo karjerą pratęs Suomijoje.
 
15-metis lietuvis pasirašė kontraktą su garsiu Suomijos klubu Porio „Assat“ ir žais šalies jaunučių (iki 16 metų) lygoje.
 
„Gerai pasirodžiau Vierumiakio stovykloje, kurioje mane ir pastebėjo „Assat“ atstovai. Mano brolis (Danielius Bogdziulis– sportas.lt past.) anksčiau žaidė Suomijoje ir patarė man žaisti šioje šalyje. Kontraktas galioja iki tol, kol man sueis 18 metų, tačiau yra numatyta išlyga, kad jei norėsiu, galėsiu palikti komandą ir anksčiau“, - Sportas.lt teigė jaunasis ledo ritulininkas.
 
Vierumiakio stovykloje, kurioje žaidė jaunieji ledo ritulininkai iš 53 šalių, D.Bogdziulis buvo penktas pagal rezultatyvumą. Lietuvis per 6 rungtynes įmušė 7 įvarčius ir atliko 11 rezultatyvių perdavimų.
 
D.Bogdziulis taip pat pažymėjo esąs patenkintas „Assat“ komandos suteiktomis gyvenimo sąlygomis ir neslėpė, kad klubas puoselėja ambicingus tikslus: „Man sudarytos puikios sąlygos sportuoti, o gyvenu kartu su komandos draugu ir jo šeima. Pagrindinis tikslas – čempionų titulas, o pats sieksiu žaisti kuo rezultatyviau.“
 
Praėjusį sezoną D.Bogdziulis praleido Liepojos „Metalurgs“ jaunučių ekipoje, tačiau jai bankrutavus, buvo priverstas ieškotis naujo klubo.
 
„Assat“ klubo vyrų komanda praėjusiame sezone tapo Suomijos aukščiausios lygos čempione.