Titulinis » Naujienos » Jaunosios Lietuvos ledo ritulininkės tobulėja tarptautinėje stovykloje

Jaunosios Lietuvos ledo ritulininkės tobulėja tarptautinėje stovykloje

2022-07-20
hockey.lt informacija
Vasarą sustojus įprastam ledo ritulio sezono ritmui, ne vienam ledo ritulininkui atsiranda galimybė savo įgūdžius pagerinti šiltuoju metų laiku rengiamose stovyklose. Šios progos nepraleido ir keturios jaunosios Lietuvos ledo ritulininkės, kurios šiuo metu dalyvauja „CHS High Performance Camp“ stovykloje Švedijoje.
 
Į stovyklą Švedijoje atvyko keturios jaunosios Lietuvos ledo ritulininkės: Emilija Tučiūtė, Gabija Griniūtė, Viltautė Jasinevičiūtė ir Viltė Beličenkaitė. Kartu su žaidėjomis iš 24 šalių jos tobulins savo sugebėjimus Nišiopingo mieste rengiamoje stovykloje.
 
Stovykloje jos dalyvės dirba pagal kruopščiai sudarytą grafiką, į kurį įtrauktos kiekvieną dieną vykstančios trijų valandų treniruotės ant ledo, dvi valandos darbo gerinant įgūdžius už ledo ribų, bei įvairūs seminarai padėsiantys pagerinti ledo ritulio supratimą.
 
Po pirmųjų stovyklos dienų, viena iš jos dalyvių E. Tučiūtė pasidžiaugė Švedijoje sudarytomis sąlygomis.
 
„Sakyčiau, kad sekasi tikrai gerai: stovykloje dalyvauja daug merginų iš 25 skirtingų šalių (JAV, Kanados, Lenkijos, Latvijos, Švedijos, Norvegijos, Suomijos, Danijos, Naujosios Zelandijos, Ispanijos, Austrijos ir kitų), yra surinkta labai gera trenerių ir vadovų komanda, dirbame pagal pilną programą su daug ledo treniruočių.
 
Įspūdžiai tikrai geri, man tai visai nauja patirtis, nes tai yra pirmoji mano stovykla, kurioje dalyvauja vien tik merginos. Tai kiek keista, bet kartu ir labai smagu. Be treniruočių rengiami ir seminarai, stovykloje yra ir kineziterapeutas, kuris mus prižiūri jei kas atsitinka. Kol kas tikrai nesigailiu atvykusi į stovyklą“, - po pirmų stovyklos dienų kalbėjo Lietuvos rinktinės gynėja.
 
Priminsime, kad E. Tučiūtė, G. Griniūtė ir V. Beličenkaitė šiemet debiutavo Lietuvos moterų rinktinėje, su kuria jos iškovojo pasaulio čempionato IIIA diviziono sidabro medalius. V. Jasinevičiūtei kelią į čempionatą užkirto negauta išimtis pirmenybėse dalyvauti nesulaukus minimalaus reikalaujamo amžiaus čempionato dalyviams – savo 15-ąjį gimtadienį ji švęs šių metų lapkritį.