Titulinis » Naujienos » Jaunimu pasidžiaugęs D. Lacroix: rytoj mūsų laukia svarbiausias mūšis (VIDEO)

Jaunimu pasidžiaugęs D. Lacroix: rytoj mūsų laukia svarbiausias mūšis (VIDEO)

2019-05-01
hockey.lt informacija
 Lietuvos ledo ritulio rinktinė trečiadienį antrą kartą pasaulio čempionato IA divizione po dramatiškos kovos turėjo pripažinti varžovų persvarą. Po šio susitikimo kalbėjęs Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Danielis Lacroix pasidžiaugė jaunimo pasirodymu ir teigė, jog rytoj mūsų laukia svarbiausias mūšis šiame čempionate.
 
-          Treneri prieš rungtynes teigėte, kad norint laimėti tokias rungtynes, Lietuvos rinktinė turės būti tobula. Kaip toli nuo to buvo Lietuvos rinktinė?
 
-          Mes nebuvome labai toli. Mano nuomone mes sėkmingai gynėmės mažumoje pirmajame kėlinyje, bet besibaigiant nuobaudai jiems pavyko įmušti. Žinoma, mes nesukūrėme pakankamai galimybių, kad galėtume įmušti. Rungtynių pradžioje nečiuožėme taip stipriai ir leidome varžovams kontroliuoti žaidimą ir jo ritmą. Visgi, rungtynių metu mūsų jaunimas žaidė vis geriau, man itin patiko Arvido Domeikos, Patriko Misiuko ir Lauryno Lubio žaidimas.
 
Šiandien stengėmės duoti progą visiems, nes kaip žinote, rytoj mūsų laukia ankstyvos rungtynes. Tad turime persigrupuoti ir pasiruošti rytojaus rungtynėms.
 
-          L. Lubys šiandien atrėmė 37 metimus: koks sunkus buvo sprendimas šiandien rungtynėms leisti 18-metį vartininką?
 
-          Manau, kad jo pasiruošimo rungtynės su Lenkija mums suteikė papildomo pasitikėjimo jo jėgomis. Jis treniravosi labai gerai, puikiai žaidė jau lapkritį „Turkish Airlines Baltic Challenge Cup“ turnyre, tad jis užsitarnavo vietos ant ledo ir žaidimo laiko. Dabar mes turėsime žaisti ne tik du mačus per du vakarus, tačiau ir keturis mačus per penkias dienas, o tai labai daug ledo ritulio bet kuriam žaidėjui. Todėl yra itin svarbu išnaudoti kiekvieną komandos narį.
 
-          Rytoj Lietuvos rinktinei laukia labai svarbi diena ir galbūt pačios svarbiausios rungtynės? Kokios mintys prieš laukiančią dvikovą?
 
-          Mes žinojome, kad pirmuose dvejose rungtynėse mūsų lauks sunkūs varžovai, tačiau šiame divizione visi yra stiprūs. Nu praėjusių metų mes pakilimo diviziono aukštyn, daugumai žaidėjų tai pirmoji patirtis čempionatuose, bet man patinka kaip mes judame į priekį, nepaisant to, jog šiuo metu mes neturime taškų. Rytoj mūsų neabejotinai laukia svarbiausios rungtynės ir mes būsime joms pasiruošę.