Titulinis » Naujienos » Jaunimo sezonai užsienyje: sėkmingas žaidimas Suomijoje ir rekordas Šveicarijoje

Jaunimo sezonai užsienyje: sėkmingas žaidimas Suomijoje ir rekordas Šveicarijoje

2020-12-02
hockey.lt informacija
 Savo sezonus įvairiose lygose tęsia jaunieji Lietuvos ledo ritulininkai, kurie pasirinko tobulėjimą užsienyje. Pristatome lapkričio lietuvių pasirodymų jaunimo lygose apžvalgą.
 
Lapkritis buvo sėkmingas Suomijoje tobulėjantiems jauniesiems ledo ritulininkams. Ant ledo pagaliau pasirodė ir sezoną pradėjo aukščiausioje šalies jaunimo lygoje žaidžiantis Martynas Grinius, kuris netruko įsirašyti ir pirmųjų rezultatyvumo balų šiame sezone.
 
Rezultatyviai šį mėnesį žaidė ir aukščiausioje Suomijos jaunių lygoje vis labiau įsitvirtinantys Marijus Dumčius ir Artūras Seniut, kurie net ir būdami vieni jauniausių savo komandos žaidėjų, savo komandoje buvo vieni iš rezultatyviausių žaidėjų. Tiesa, gerą formą demonstravusiems lietuviams norint pratęsti sezoną teks luktelti: nuspręsta, jog gruodį jaunimo čempionatų rungtynės nevyks ir sezonas bus pratęstas kitąmet. Panašų sprendimą kiek anksčiau priėmė ir Švedija, kurioje žaidžiantiems mūsų šalies atstovams taip pat sugrįžimą ant ledo teks atidėti kitiems metams.
 
Šveicarijoje šį sezoną nepaliauja stebinti jaunieji Dovydas Jukna ir Simas Ignatavičius. 13-mečiai vis dažniau pasirodo elitinėje U-17 lygoje, o S. Ignatavičius lapkritį savo vardą įrašė į lygos istoriją. „Geneve Futur Hockey“ atstovas rungtynėse su „Friborg-Gotteron Young Dragons“ atliko rezultatyvų perdavimą ir tai padarė būdamas vos 13 metų ir 23 dienų amžiaus bei tapo jauniausiu rezultatyvumo balą šioje lygoje surinkusiu žaidėju per visą lygos statistikos skaičiavimo istoriją.
 
Sėkmingai sezoną JAV tęsia ir Lukas Wascho, kuris antrą mėnesį iš eilės per rungtynes vidutiniškai rinko po vieną rezultatyvumo balą.
 
Lietuvių statistika jaunimo lygose:
 
Žaidėjas
Šalis/Lyga
Poz
Klubas
R.
Įv.
R.P.
R.B.
B.M.
M.
+/-
Martynas Grinius
Suomija - U20 SM-Sarja
P
Vaasan Sport
10
2
1
3
16
32
-2
Marijus Dumčius
Suomija - U18 SM-Sarja
P
Vaasan Sport
11
3
4
7
2
 
 
Artur Seniut
Suomija - U18 SM-Sarja
G
Vaasan Sport
9
0
4
4
6
 
 
Artur Seniut
Suomija - U18 Mestis
G
Vaasan Sport Ak
1
0
0
0
0
 
 
Joris Valčiukas
Suomija - U18 Mestis
P
Vaasan Sport Ak
7
1
0
1
4
 
 
Jokūbas Minelga
Švedija - J20 Region
P
Kalix HC
2
0
0
0
0
 
 
Martynas Radzevičius
Danija - Talentliga
P
Herning
1
0
0
0
0
1
 
Ignas Bakus
Austrija - ICEJL
P
Okanagan HC Europe
1
0
1
1
2
 
+1
Dovydas Jukna
U-17 Elit
P
Geneve Futur Hockey
2
0
0
0
2
 
 
Simas Ignatavičius
U-17 Elit
P
Geneve Futur Hockey
4
0
1
1
0
 
 
Vakaris Čižas
U-17 Nord
P
Iserlohner EC
1
0
0
0
0
 
 
Lukas Washco
USPHL Premier
P
Ogden Mustangs
8
5
3
8
20
 
 
 
* R. (rungtynės), Įv. (Įvarčiai), R.P. (Rezultatyvūs perdavimai), R. B. (Rezultatyvumo balai), B.M. (Baudos minutės), M. (Metimai į vartus), +/- (žaidėjo „plius-minus“ rodiklis).