Titulinis » Naujienos » Jaunimo olimpinių žaidynių starte ledo ritulininkas Dino Mukovozas pademonstravo septintą rezultatą

Jaunimo olimpinių žaidynių starte ledo ritulininkas Dino Mukovozas pademonstravo septintą rezultatą

2016-02-13
hockey.lt informacija
 Lilehameryje (Norvegija) startavusiose antrose jaunimo žiemos olimpinėse žaidynėse pirmą kartą dalyvauja Lietuvos ledo ritulio atstovas. Į olimpiadą po dviejų atrankų prasimušęs Dino Mukovozas šeštadienį startavo pirmoje įgūdžių turnyro rungtyje.
 
Greičiausio rato rungtyje D.Mukovozas su 17.97 sek. rezultatu užėmė septintą vietą tarp 16 dalyvių.
 
Ši rungtis vyko minuso sistema. Ratą aplink ledo areną apčiuožti turėję ledo ritulininkai prie starto linijos stojo po du priešingose aikštės pusėse. Į kitą etapą patekdavo dvikovos nugalėtojas. Sportininko rezultatai buvo fiksuojami pagal tame etape pasirodžiusių varžovų laiką, tai yra pirmamse etape iškritęs ir geriausią rezultatą parodęs sportininkas vertinamas tik tarp pirmajame etape iškritusių sportininkų.
 
Lietuvis pirmame etape burtų keliu gavo varžovą iš Baltarusijos Andrejų Pavlenką. Baltarusis nestartavo, o lietuvio rezultatas aštunfinalyje – 18.13 sek.
 
Ketvirtfinalyje D.Mukovozas išmėgino jėgas su rumunu Eduard`u Casaneanu, ir parodęs 17.97 sek rezultatą nuo varžovo atsiliko 22 šimtosiomis sekundės.
 
 Rungtį laimėjo slovakas Sebastian`as Cederle (17.66 sek.), finale įveikęs suomį Aleks`ą Haatanen`ą (17.72 sek.).
 
Metimo taiklumo rungtyje Dino Mukovozas vėl pateko į antrą etapą, be kovos pirmajame įveikęs baltarusį. Antrajame etape lietuvis liko septintas, o bendroje įskaitoje po dviejų rungčių kartu su dar trimis dalyviais žygiuoja 5-8 vietoje.
 
Įgūdžių turnyre dalyviams reikės pademonstruoti savo sugebėjimus dar keturiose rungtyse – čiuožimo technikos, greičiausio metimo, perdavimo tikslumo ir ritulio valdymo rungtyse.
 
Į finalą, kuris įvyks vasario 18 dieną pateks 8 dalyviai.