Titulinis » Naujienos » Jaunimo olimpinėse žaidynėse lietuvis Dino Mukovozas iškovojo šeštąją vietą (FINALO VIDEO)

Jaunimo olimpinėse žaidynėse lietuvis Dino Mukovozas iškovojo šeštąją vietą (FINALO VIDEO)

2016-02-19
hockey.lt informacija
 Antrose jaunimo olimpinėse žaidynėse Lilehameryje (Norvegija) aukščiausią rezultatą tarp visų dalyvavusių lietuvių parodė ledo ritulininkas Dino Mukovozas, kuris ledo ritulio įgūdžių rungtyje iškovojo šeštąją vietą.
 
 Varžybose dalyvavo 16 sportininkų, iš kurių 8 pateko į didįjį finalą. Lietuvis į finalą pateko aštuntuoju rezultatu.
 
 Įgūdžių rungties dalyviai varžėsi šešiose atskirose rungtyse, kuriose rinko taškus. Finaliniame etape visi sportininkai buvo suporuoti prieš kiekvieną rungtį ir varžėsi minuso sistema. Už patekimą į kitą etapą sportininkui nepriklausomai nuo jo parodyto rezultato buvo skiriamas taškas. Daugiausiai taškų surinkęs ledo ritulininkas ir tapo nugalėtoju.
 
 Pirmojoje, greičiausio rato rungtyje pusę rato reikėjo apčiuožti nugarą į priekį, likusią veidu į priekį. D.Mukovozas šioje rungtyje gavo vieną favoritų rumuną Eduardą Casaneanu ir pralaimėjęs jam ketvirtfinalyje vos 0,2 sek. liko su vienu tašku. Rumunas pralaimėjo tik finale vengrui Natanui Vertesui.
 
 Antrojoje, metimo taiklumo rungtyje reikėjo kuo greičiau pataikyti į keturis vartų kampuose esančius taikinius. Čia jau karaliavo lietuvis, kuris ketvirtfinalyje įveikė šeimininką Sanderį Dilingą Hurrodą, pusfinalyje vos šešiais metimais per 12,25 sek. vengrą N.Vertesą, o finale ir suomį Aleksą Haataneną. D.Mukovozas šioje rungtyje užsidirbo 4 taškus.
 
 Čiuožimo rungtyje lietuvis ketvirtfinalyje vos 0,04 sek. pralaimėjo vokiečiui, vėliau į finalą patekusiam Erikui Betzoldui ir liko su vienu tašku. Po šios rungties lietuvis bendroje įskaitoje žengė trečias.
 
 Greičiausio metimo rungtyje lietuvis ketvirtfinalyje nusileido slovakui Sebastianui Cederle parodęs 131,7 km/h rezultatą, kai varžovas ritulį į vartus smūgiavo 139,2 km/h greičiu. Slovakas šioje rungtyje nukeliavo iki finalo.
 
 Perdavimo tikslumo rungtyje D.Mukovozas ketvirtfinalyje parodė geriausią rezultatą iš visų dalyvių, pataikęs į penkis taikinius vos septyniais bandymais per 12,56 sek. Tačiau pusfinalyje jo varžovas vokietis E.Betzoldas truko tik 13,59 sek., kai lietuvis buksavo ir užtruko 26,53 sek. Šioje rungtyje lietuvis gavo 2 taškus.
 
 Paskutinėje, ritulio valdymo rungtyje, ketvirtfinalyje D.Mukovozas varžėsi su slovaku, kuris laimėjo šią rungtį. Apmaudžiai suklydęs lietuvis parodė 19,78 sek. rezultatą ir varžovui pralaimėjo net 4,66 sek. Tašką ir šioje rungtyje tegavęs lietuvis iš viso surinko 10 taškų ir užėmė šeštąją vietą. Iki trečiosios vietos jam pritrūko vos taško.