Titulinis » Naujienos » Jaunimo olimpiadai besiruošiantis Dino Mukovozas aprūpintas naujausia ekipuote

Jaunimo olimpiadai besiruošiantis Dino Mukovozas aprūpintas naujausia ekipuote

2016-01-12
hockey.lt informacija
 Jaunimo žiemos olimpinėms žaidynėms Lilehameryje vasario 12-21 dienomis ruošiasi ir vienas ledo ritulio atstovas. Tai – atranką Lietuvoje, o vėliau ir Vierumiakyje (Suomija) praėjęs vilnietis, buvęs „geležinio vilko“ klubo auklėtinis Dino Mukovozas.
 
Šešiose rungtyse 15 dalyvių Lilehameryje išaiškins įgūdžių turnyro nugalėtoją. Dalyvių laukia pasirodymas greičiausio rato, metimo tikslumo, čiuožimo technikos, stipriausio metimo, perdavimo tikslumo ir ritulio valdymo rungtyse.
 
Maskvos „Belyje medvedi“ klube karjerą tęsiantis D.Mukovozas šioms rungtims ruošiasi Maskvoje su asmeniniu treneriu, o Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) ir asociacija „Lietuvos ledo ritulys“ (LLR) jaunąjį ledo ritulininką aprūpino reikiama nauja ledo ritulio įranga.
 
Visą ekipuotę paruošė CCM ledo ritulio įrangos platintojas Lietuvoje Aurelijus Kriščiūnas.  
 
„Lietuva turi pirmąjį ledo ritulio atstovą jaunimo olimpinėse žaidynėse. Sveikiname ir didžiuojamės Dino Mukovozu, kuris laimėjęs atranką Lietuvoje, taip pat nukonkuravęs keliasdešimt varžovų tarptautinėje atrankoje pateko į finalinį etapą. Dėkojame mūsų nuosekliam rėmėjui, vienai geriausių pasaulio ledo ritulio inventoriaus gamintojų CCM, Lietuvos tautiniam olimpiniam komitetui, o labiausiai Dino tėvams, kurie yra didžiausias, tvirčiausias ir svarbiausias rėmėjas jo sportiniame kelyje. Dino ir visai Lietuvos jaunimo rinktinei linkime sėkmės. Medalių, medalių ir dar kartą medalių Lietuvai“,- optimistiškai į lietuvių pasirodymą jaunimo olimpinėse žaidynėse žiūri LLR prezidentas Petras Nausėda.
 
Pats sportininkas šiuo metu keliauja tarp Rusijos ir Lietuvos, tad jo pasiruošimo grafikas intensyvus. Į Norvegiją ledo ritulininką lydės tėtis, kuris bus ir treneris ir patarėjas.
 
Tai bus pirmasis Lietuvos ledo ritulininko pasirodymas tokio lygio varžybose.