Titulinis » Naujienos » Įtempta lyderių dvikova baigėsi "Kaunas City" pergale baudinių serijoje (VIDEO)

Įtempta lyderių dvikova baigėsi "Kaunas City" pergale baudinių serijoje (VIDEO)

2021-12-16
hockey.lt informacija
TOPsport Lietuvos ledo ritulio čempionate sužaistos paskutinės 2021-ųjų metų rungtynės. Paskutiniame metų susitikime ant ledo žiūrovai išvydo dviejų lygos lyderių mūšį.
 
Pirmoje pirmenybių dalyje geriausius rezultatus demonstravusios „7bet-Hockey Punks“ ir „Kaunas City“ komandos ketvirtadienį Vilniuje surėmė pečius siekdamos pagerinti savo pozicijas lygoje. Rungtynėse netrūko kietos kovos, gražių įvarčių, o intriga buvo išlaikyta maksimaliai ilgai: tiek ir per pagrindinį laiką, tiek ir per pratęsimą nugalėtojas nepaaiškėjo, tad viskas sprendėsi baudinių serijoje, kurioje triumfavo kauniečiai džiaugdamiesi pergale 6:5.
 
 
Rungtynių pradžia priklausė svečiams iš Kauno: Kristupas Nemanis (06:45) pirmuoju karjeros įvarčiu TOPsport Lietuvos ledo ritulio čempionate išvedė „Kaunas City“ į priekį, o Igoris Goleščikhinas (12:59, rez. perd. Pavelas Pravilo, Romanas Rešetnikovas) pranašumą padvigubino.
 
„7bet-Hockey Punks“ savo pirmąją rezultatyvią ataką surengė kėlinio pabaigoje, kai Ilja Četvertakas surado laisvą paliktą Denisą Kuzminovą, o šis nieko nelaukdamas vienu prisilietimu pasiuntė ritulį į vartus (18:39, rez. perd. I. Četvertakas).
 
Antrajame kėlinyje greitos atakos metu įvarčiu savo komandos fanams prisistatė Ignotas Ragas (26:29, rez. perd. Glebas Smolinas, Damiras Šafeevas). „Kaunas City“ debiutantas nepaliko vilčių „pankų“ vartininkui Simui Baltrūnui.
 
Įpusėjus rungtynėms „7bet-Hockey Punks“ gavo apmaudžią nuobaudą už sudėties taisyklės pažeidimą, bet ši atkarpa jų varžovams susiklostė tiesiog košmariškai. Iš pradžių individualų meistriškumą pademonstravo vienas oponentų gynybą įveikęs Aliaksejus Kuveka (29:11), o toje pačioje dviejų minučių atkarpoje krito ir dar vienas įvartis mažumoje, šįkart ataką tiksliai užbaigiant Aivarui Bendžiui (30:32).
 
Po itin nesėkmingos atkarpos „Kaunas City“ sugebėjo surasti savo atsaką jau kitoje daugumos situacijoje, kurią „pankai“ netrukus ir vėl gavo už sudėties pažeidimą: ilgai ritulį kontroliavęs Ilja Malaškevičius prisitaikė ir paleido ritulį į viršutinį vartų kampą (32:19).
 
Trečiąjį kėlinį sėkmingiau pradėjo šeimininkai, jau antrąją jo minutę po Laisvydo Kudrevičiaus įvarčio išlygindami rezultatą (41:28).
 
„Kaunas City“ savo persvarą susigrąžino daugumoje, kai sėkmingai įžaistą kombinaciją užbaigė I. Goleščikhinas (45:02, rez. perd. P. Pravilo, Vytautas Jagelavičius). Tiesa, ir vėl jiems persvaros išlaikyti nepavyko, kai sumaištimi prie jų vartų pasinaudojo L. Kudrevičius (52:48, rez. perd. Sergejus Markovskis).
 
Per likusį pagrindinio kėlinio laiką daugiau įvarčių pelnyta nebuvo, tad komandos buvo priverstos žaisti pratęsimą. Jo metu įvarčių taip pat nebuvo, o galutinė dvikovos baigtis sprendėsi baudinių serijoje. Joje pirmasis tiksliai iššovė I. Goleščikhinas, bet pačiu paskutiniu savo komandos bandymu Mauras Baltrukonis pratęsė baudinių seriją. Tiesa, rungtynių herojaus titulas vis tiek atiteko I. Goleščikhinui, kuris ir vėl buvo tikslus, o A. Bendžiui nepavyko sėkmingai atlikti savojo bandymo.
 
 
„Mes per vėlai pradėjome žaisti. Pirmasis kėlinys priklausė varžovams, visas veiksmas vyko tik prie mūsų vartų. Mes pradėjome žaisti nuo antrojo kėlinio ir mums paprasčiausiai neužteko jėgų atlaikyti visas rungtynes: trečiojo kėlinio pabaigoje jau buvo sudėtinga abejoms komandoms, bet jiems padėjo ta atkarpa pirmajame kėlinyje“, - po rungtynių kalbėjo „7bet-Hockey Punks“ puolėjas Mauras Baltrukonis.
 
„Kaip matome iš rezultato – rungtynės buvo sunkios abejoms komandoms. Mes kone visas rungtynes pirmavome, bet „pankai“ vis sugrįždavo į rungtynes. Manau, kad fanams tokios rungtynės turėjo būti įdomios, bet nemanau, jog abu treneriai galime būti jomis patenkinti. Visgi, kaip ir sakiau, esu laimingas, kad mes išvykoje iškovojome du taškus ir dabar žiūrime į priekį“, - po pergalės apie rungtynes pasisakė „Kaunas City“ treneris Sergejus Durdinas. 
 
 
Du taškus šiandien iškovojusi „Kaunas City“ komanda vienu tašku priartėjo prie „7bet-Hockey Punks“ komandos. „Pankai“ vis dar pirmauja TOPsport Lietuvos ledo ritulio čempionate, bet dabar šias komandas skiria vos trys taškai.
 
Kitos TOPsport Lietuvos ledo ritulio čempionato rungtynės jau bus žaidžiamos 2022 metų sausio 6-ąją dieną.