Titulinis » Naujienos » Išvykoje pralaimėjusi „Energija“ nepateko į Baltarusijos lygos finalą

Išvykoje pralaimėjusi „Energija“ nepateko į Baltarusijos lygos finalą

2016-03-10
Sportas.lt informacija
Elektrėnų „Energijai“ nepavyko išsigelbėti Baltarusijos aukščiausios ledo ritulio lygos pusfinalyje. Ketvirtadienį elektrėniškiai svečiuose 0:4 (0:0, 0:3, 0:1) pralaimėjo Soligorsko „Šachtior-2“ ekipai ir serijoje iki 4 pergalių nusileido varžovams rezultatu 1:4.
 
Per pirmąjį kėlinį svečiai užsidirbo 3 pražangas, bet „Energijai“ žaidžiant daugumoje pasižymėti nepavyko. Lemiamas rungtynių lūžis įvyko antrajame kėlinyje, per kurį šeimininkai įmušė 3 įvarčius be atsako – pasižymėjo Jelisejus Muzyčenka (30:35 min.), Nazaras Anisimovas (33:15) ir Aleksandras Lukaševičius (38:49). Pirmąjį ir trečiąjį savo įvarčius „Šachtior-2“ pelnė žaisdami daugumoje.
 
Trečiajame kėlinyje jau „Energija“ gerokai dažniau rinkosi pražangas ir taip dar labiau apsunkino savo padėtį, o „Šachtior-2“ pergalę įtvirtino Nikita Antonovičius (45:54). „Energijos“ vartus nuo rungtynių pradžios gynė Nicholas Naaburs, bet po antrojo praleisto įvarčio jį pakeitė Donatas Žukovas.
 
Sportas.lt primena, kad dvejas pirmąsias serijos rungtynes Soligorske laimėjo šeimininkai – 5:2 ir po pratęsimo 5:4. Vėliau Elektrėnuose „Energija“ trečiąsias serijos rungtynes pralaimėjo po pratęsimo rezultatu 2:3, bet ketvirtosiose pasiekė revanšą – 6:3.
 
„Energija“ pirmą kartą žaidė šios lygos pusfinalyje. Reguliariajame sezone elektrėniškiai užėmė 5-ą vietą, o „Šachtior-2“ buvo pirmi ir tuomet laimėjo visas keturias tarpusavio dvikovas prieš stipriausią Lietuvos klubą.
 
Kitoje pusfinalio serijoje šiuo metu Raubičių „Dinamo-Raubiči“ 3:2 pirmauja prieš Gomelio „HC Gomel-2“.