Titulinis » Naujienos » Istorinė pergalė: „Airwell Energija“ nugalėjo Latvijos čempionus (VIDEO)

Istorinė pergalė: „Airwell Energija“ nugalėjo Latvijos čempionus (VIDEO)

2022-12-07
hockey.lt informacija
Optibet ledo ritulio lygoje Elektrėnų „Airwell Energija“ iškovojo skambiausią šio sezono pergalę.
 
Trečiadienio vakarą Elektrėnų ledo rūmuose „Airwell Energija“ pirmą kartą šiame sezone nugalėjo praėjusio sezono Latvijos čempionę „Zemgale/LLU“ iškovodami pergalę rezultatu 3:1. Šis rezultatas paženklino ne tik pirmąjį šio sezono lietuvių triumfą OHL prieš lygos čempionus, tačiau ir buvo pirmoji pergalė prieš lygoje pirmaujančių komandų iš Latvijos trejetuką.
 
 
Rungtynių pradžioje aktyvesni buvo „Zemgale/LLU“ atstovai, bet rimtesnio pavojaus prie šeimininkų vartų jiems sukurti nepavyko. „Airwell Energijai“ pirmoji proga rimčiau pagrasinti varžovų vartams atsirado gavus galimybę žaisti daugumoje, bet jos realizuoti jiems nepavyko. Netrukus savo daugumos nerealizavo ir svečiai iš Latvijos, o vos pasibaigus šeimininkų nuobaudai vienas prieš vartininką pabėgęs Karolis Krasilnikovas sukūrė vieną iš pavojingiausių pirmojo kėlinio progų, kuri įvarčiu nevirto.
 
Galiausiai kėlinio pabaigoje Dovydas Laimutis laimėjo ritulio įmetimą varžovų zonoje, o K. Krasilnikovas nieko nelaukdamas metė į vartus. Varžovų vartininkui nepavyko susidoroti su „Airwell Energijos“ rezultatyviausio šio sezono žaidėjo bandymu ir būtent Elektrėnų klubas šiose rungtynėse pasižymėjo pirmasis (19:25, rez. perd. D. Laimutis).
 
Antrajame kėlinyje svečiai iš Latvijos stengėsi perimti iniciatyvą į savo rankas, bet elektrėniškiai užtikrintai gynėsi nuo varžovų atakų ir patys surasdavo galimybių pereiti į atakas. Pačioje kėlinio pabaigoje prie „Airwell Energijos“ vartų kilo pavojus, o ritulys galiausiai atsidūrė šeimininkų vartuose. Visgi, lietuvių komandos laimei, varžovai ritulį į vartus pasiuntė kiek pavėlavę – prieš tai nuskambėjo kėlinio pabaigą užfiksavusi sirena.
 
Trečiajame kėlinyje Latvijos čempionai išlygino rezultatą, kai iš po varžovo lazdos ritulį į vartus paleidęs Uldis Pūpolas surado plyšį Maksimo Duvės vartų gynyboje (45:56, rez. perd. Janis Kergalvis). Visgi, net ir praleidusi įvartį „Airwell Energijos“ komanda nepasimetė ir toliau surasdavo savo atsakų varžovų išpuoliams.
 
Situacija kardinaliai pasikeitė kai Matiss Birinšas užsidirbo nuobaudą, o netrukus bandydamas perimti ritulį jis dar kartą pažeidė taisykles, taip palikdamas savo komandą keturias minutes žaisti mažumoje. Ilgai nelaukdama „Airwell Energijos“ ekipa nubaudė varžovus už šią nuobaudą, kai Klymentijus Lysakas įsiveržė prie varžovų vartų bei pasiuntė ritulį į jų tinklą (53:22, rez. perd. Sergejus Lohačius).
 
Net ir po antrojo įvarčio elektrėniškiai ir toliau ieškojo progų dar vienai tiksliai atakai ir buvo pavojingesni už savo varžovus: iš pradžių po jų metimo ritulys pataikė į virpstą, vėliau Jaromiro Šusterovo bandymą atrėmė vartininkas, kol galiausiai perėmus ritulį oponentų zonoje progą gavo Nazaras Ružnikovas, kuris neklysdamas tiksliu metimu užtvirtino savo komandos pergalę (57:31, rez. perd. Yaroslavas Pančenko, Matas Mikalauskas).
 
 
Po pergalės „Airwell Energijos“ vyriausias treneris Arūnas Aleinikovas pasidžiaugė gausiai susirinkusiais gerbėjais ir padėkojo prie jų pakvietimo prisidėjusį Darių Kasparaitį, kuris iš arti stebėjo elektrėniškių triumfą.
 
„Labai malonu žaisti, kai tiek žiūrovų tribūnose. Ačiū Dariui, kas jis padėjo prikviesti žiūrovus. Tikiuosi, kad žiūrovai ateis ir į kitas mūsų rungtynes. Šiandien džiugino mūsų komandinis žaidimas, gavusi laisvų dienų komanda pailsėjo, gerai juda. Žaidybiniame plane viskas ką darė mano komanda mane tenkino, o ir jų atsidavimas buvo šimtaprocentinis“, - apie rungtynes kalbėjo A. Aleinikovas.