Titulinis » Naujienos » Įspūdingiausios „Energijos“ rungtynės sezone

Įspūdingiausios „Energijos“ rungtynės sezone

2016-01-26
LRK "Energija" informacija
 Pirmadienio vakarą Elektrėnų ledo rūmuose susirinkę ledo ritulio gerbėjai pamatė tikrą spektaklį, kurio kulminacija, po devynių pelnytų baudinių, buvo šeimininkų pergalė 5:4 (1:1, 1:2, 2:1, 0:0, 1:0) prieš Žlobino „Metalurgą“.
 
„Rungtynės buvo labai emocionalios, pareikalavusios begalės jėgų. Manau tai buvo viena sunkiausių, bet tuo pačiu ir geriausia dvikova šiame sezone. Kovojome iki galo sukandę dantis, nė akimirkai neabejojome savo pergale, todėl ir pavyko pabaigoje išlyginti rezultatą ir baudiniais pasiekti pergalę. Esu tikras, tokios rungtynės ir tokios pergalės mus labai grūdina ir motyvuoja“ – mintimis dalinasi išlyginamąjį įvartį rungtynių gale pelnęs puolėjas Ugnius Čižas.
 
Susitikimas nuo pat pradžių buvo įtemptas ir permainingas, abi komandos agresyviai atakavo, grubiai rungtyniavo gynyboje. Vis dėlto svečiams iš Žlobino, esant lygiam rezultatui, likus 3 minutėms iki rungtynių pabaigos, pavyko pelnytį įvartį daugumoje ir išsiveržti į priekį. Elektrėniškiai rizikavo – vartininką pakeitė šeštuoju aikštės žaidėjų ir po beveik dviejų minučių vartų apgultės, likus kelioms sekundėms iki finalinės sirenos Ugnius Čižas išplėšė lygiąsias.
 
Pratęsime niekam pasižymėti nepavyko, tačiau baudinių serija buvo ne ką mažiau įspūdinga nei pačios rungtynės. Viso buvo atlikta 14 baudos smūgių, iš kurių net 9 buvo tikslūs. Lemiamą baudinį lietuvių gretose pelnė rezultatyviausias ekipos žaidėjas Dovydas Kulevičius. Vartus visas rungtynės gynė Nicholas Nabuurs, o baudinių serijos pabaigoje jį pakeitė Donatas Žukovas.
 
Elektrėnų „Energija“ (48 tšk.) išsaugojo 4 vietą Baltarusijos aukščiausioje lygoje. Reguliariajame čempionate lietuviams dar liko 6 rungtynės. Vasario 22 d. prasidės atkrintamosios.