Titulinis » Naujienos » Įspūdingas T. Kumeliausko šou taškų neatnešė: pagirtinai kovoję „pankai“ minimaliai nusileido „Dinamo“ (VIDEO)

Įspūdingas T. Kumeliausko šou taškų neatnešė: pagirtinai kovoję „pankai“ minimaliai nusileido „Dinamo“ (VIDEO)

2022-12-01
hockey.lt informacija
Ketvirtadienį Optibet ledo ritulio lygoje įvyko rungtynės tarp „7bet-Hockey Punks“ ir Rygos „Dinamo“ komandų.
 
Puikiai Vilniaus „Pramogų“ arenoje kovoję ir įspūdingo komandos lyderio Tado Kumeliausko pasirodymo sulaukę „7bet-Hockey Punks“ atstovai po atkaklios kovos 5:6 nusileido Rygos „Dinamo“ komandai.
 
 
Rungtynių pradžioje itin greitai dvi nuobaudas užsidirbę rungtynių šeimininkai netrukus buvo už tai nubausti. Dviguboje daugumoje pasižymėjo Dominikas Matonakas (02:01, rez. perd. Didzis Jansonas, Sandis Mežaraupas).
 
Latvių pranašumą iki dviejų įvarčių padidino individualus Renaro Cipruso reidas. Rezultatyviausias „Dinamo“ žaidėjas reidu nuo savo vartų įveikė visą „pankų“ gynybą bei pasiuntė ritulį į Artūro Pavliukovo ginamus vartus (14:50).
 
Nepaisant nesėkmingo starto, kėlinio pabaiga priklausė „7bet-Hockey Punks“ atstovams. Iš pradžių puikų Ilja Četvertako perdavimą įvarčiu pavertė Tadas Kumeliauskas (16:20, rez. perd. I. Četvertakas), o pačioje kėlinio pabaigoje puikią progą gavęs Mauras Baltrukonis neklydo ir išlygino rezultatą (19:53, rez. perd. Tomas Tilla).
 
Antrajame kėlinyje Rygos „Dinamo“ sugebėjo tvirtai perimti iniciatyvą į savo rankas ir ją paversti trijų įvarčių persvara. Jau kėlinio pirmoje dalyje Juris Zieminšas (22:00, rez. perd. Emilis Ezitis, Ilja Grekovas ir 26:23, rez. perd. Reinis Demiteris, Edijus Brahmanis) pelnė du įvarčius, o komandos pranašumą dar labiau įvirtino Sandis Mežaraupas (31:03, rez. perd. D. Jansonas, E. Brahmanis).
 
Trečiajame kėlinyje daugumos metu „pankai“ sugebėjo pabėgti į greitą išpuolį prieš du gynėjus, o galimybę metimui gavęs T. Kumeliauskas vienu prisilietimu galingu šūviu pasiuntė ritulį į „Dinamo“ vartus (43:15, rez. perd. Karolis Fedorovičius). Visgi, vilniečiai ir vėl turėjo pripažinti R. Cipruso meistriškumą, kuris dar vienu individualiu reidu sugrąžino savo komandai saugų pranašumą (44:55, rez. perd. Aleksejus Kozlovas).
 
„7bet-Hockey Punks“ net ir po šeštojo varžovų įvarčio nesiruošė sudėti ginklų, o įspūdingas rungtynes pratęsęs T. Kumeliauskas dar vienu gražiu šūviu į viršutinį vartų kampą pelnė savo „hat-tricką“ (45:15, rez. perd. Laisvydas Kudrevičius).
 
Rungtynėms artėjant prie pabaigos T. Kumeliauskas dar kartą pademonstravo savo meistriškumą. Staigiai įsiveržęs į oponentų zoną ir gražiu judesiu įveikęs vieną iš gynėjų jis galingu metimu ketvirtą kartą rungtynėse nepaliko jokių vilčių varžovų vartininkui (57:17, rez. perd. Domas Janušonis, I. Četvertakas).
 
Pačioje trečiojo kėlinio pabaigoje vartininką šeštu aikštės žaidėju pakeitę vilniečiai buvo netoli rezultato išlyginimo, bet po sumaišties prie varžovų vartų ritulį oponentai išmušė iš savo zonos, o netrukus buvo užfiksuota nuobauda, palikusi „7bet-Hockey Punks“ rungtynes užbaigti mažumoje. Nepaisant žaidimo mažumoje „pankai“ nenuleido rankų ir iš pradžių I. Četvertakas, o vėliau ir Dino Mukovozas buvo labai arti tikslo, tačiau sėkmė šypsojosi „Dinamo“ atstovams, kurie sugebėjo išsigelbėti ir iškovoti pergalę per pagrindinį laiką.
 
 
Po pralaimėjimo „7bet-Hockey Punks“ treneris Mindaugas Kieras pripažino, jog varžovai šįkart žaidė kita sudėtimi, bet pasidžiaugė, jog pavyko iki pat rungtynių finišo kovoti su galingais varžovais dėl taškų.
 
„Geros rungtynės, prieš jas pasižiūrėjus į varžovų sudėtį galima buvo pamatyti, kad tai nebuvo ta komanda, prieš kurią žaidėme anksčiau. Gaila, kad praleidome įvarčių mažumoje, nors ir stengėmės prie to prisitaikyti, bet jau rungtynių metu teko keisti žaidimo mažumoje schemas. Vyrai parodė charakterį ir jų pabaigoje pasivijo varžovus, dėl to buvo labai įdomi rungtynių pabaiga ir viską galėjo pakeisti bet koks pataikymas į vartus“, - kalbėjo treneris.