Titulinis » Naujienos » Įspūdingas lietuvių savaitgalis užsienyje - lijo įvarčiais ir rezultatyviais perdavimais

Įspūdingas lietuvių savaitgalis užsienyje - lijo įvarčiais ir rezultatyviais perdavimais

2022-10-03
hockey.lt informacija
Pastarosiomis dienomis užsienyje rungtyniaujantys lietuviai buvo itin pastebimi prisidėdami prie savo komandų sėkmingų pasirodymų.
 
Šeštadienį įvarčiu Norvegijos aukščiausioje lygoje pasižymėjo Paulius Gintautas. Puolėjas tiksliu metimu prisidėjo prie pergalės 5:3 prieš „Frisk Asker“ ledo ritulininkus.
 
Švedijos aukščiausioje lygoje vartus gynęs Mantas Armalis atrėmė 90,3% varžovų metimų, o „Leksands“ 4:3 palaužė „Frolunda“ komandos pasipriešinimą.
 
Prancūzijos taurės turnyre puikiai sezoną pradėjo į „Nantes“ persikėlęs Edgaras Protčenko. Gynėjas pats pelnė du įvarčius bei pridėjo vieną rezultatyvų perdavimą padėdamas savo komandai 8:1 susitvarkyti su „La Roche sur Yon“ ekipos pasipriešinimu.
 
Eimanto Noreikos atstovaujama „Steel Wings“ komanda Alpių ledo ritulio lygoje 2:4 nusileido „Salzburg“ antrajai komandai. Puolėjas iš Lietuvos rezultatyviu perdavimu prisidėjo prie vieno iš dviejų savo komandos įvarčių.
 
Suomijos antroje lygoje (Mestis) pirmąjį rezultatyvų perdavimą atliko Martynas Grinius, bet „Pelitaat“ su lietuviu 2:4 nusileido „Zemgale“ komandai.
 
Trečioje Suomijos lygoje ir toliau rezultatyvumo balus renka Kostas Gusevas. Šį kartą į savo sąskaitą gynėjas įsirašė du rezultatyvius perdavimus, o „JHT“ 6:1 nepaliko vilčių „HCIK“ komandai.
 
Sekmadienį mūsų šalies atstovai taip pat žibėjo savo klubuose. Įspūdingą pasirodymą surengė Arnoldas Bosas. Vokietijos trečioje lygoje puolėjas pelnė net 4 įvarčius ir pridėjo vieną rezultatyvų perdavimą 5:2 laimėtose rungtynėse su „Saale Bulls Halle“ ekipa.
 
Puikią formą toliau demonstruoja ir Markas Kaleinikovas. Sekmadienį Lenkijos aukščiausios lygos „Jastrzebie“ komanda 2:1 nugalėjo „Sanok“ klubą. Abu įvarčius savo komandai pelnė būtent Lietuvos rinktinės narys.
 
Pirmąją pergalę Vengrijos čempionate iškovojo „FEHA 19“ su Ugniumi Čižu. Jo atstovaujamas klubas 3:2 įveikė „Ujpes“ komandą, o ledo ritulininkas iš Lietuvos asistavo pergalingam savo komandos įvarčiui.
 
Rezultatyvų perdavimą į savo sąskaitą įsirašė ir Nerijus Ališauskas, bet „Spisska Nova Ves“ klubas su lietuviu neišlaikė persvaros ir 2:3 pripažino „Nove Zamky“ pranašumą.
 
Antroje Norvegijos lygoje Dominykas Bogdziulis per du susitikimus atliko vieną rezultatyvų perdavimą, o „Nidaros“ dukart 5:4 ir 6:3 nugalėjo „Hasle-Loren“. Tuo tarpu Laurynas Lubys abu kartus rungtynes stebėjo nuo atsarginių žaidėjų suolelio: „Lorenskog“ du kartus 1:2 po baudinių ir 2:3 pralaimėjo „Narvik“ ledo ritulininkams.