Titulinis » Naujienos » Įspūdingai atsitiesusi Lietuvos rinktinė galiausiai krito prieš latvių jaunimą (VIDEO)

Įspūdingai atsitiesusi Lietuvos rinktinė galiausiai krito prieš latvių jaunimą (VIDEO)

2023-11-09
hockey.lt informacija
 Lietuvos vyrų ledo ritulio rinktinei nepavyko pergalingai pradėti „Baltic Cup“ turnyro Lenkijoje.
 
Pirmose turnyro rungtynėse lietuvių laukė rungtynės su elitiniam pasaulio jaunimo čempionatui besiruošiančia Latvijos rinktine. Rezultatyviose rungtynėse pergalę šventė būtent latvių U-20 komanda, laimėjusi rezultatu 6:4.
 
Latviai į priekį įsiveržė dar antrąją rungtynių minutę, kai į vartus ritulį pasiuntė Kevinas Stradniekas (01:33). Visgi, po penkių minučių progą metimui iš geros situacijos gavęs Paulius Gintautas rezultatą išlygino (06:40, rez. perd. Dominykas Bogdziulis).
 
Kėlinio pabaigoje dar kartą į priekį įsiveržė latviai. Ir vėl tikslą pasiekė K. Stradniekas (18:46).
 
Itin nesėkmingai Lietuvos rinktinei prasidėjo antrasis kėlinys. Sužaidus kiek daugiau nei dvi minutes pasižymėjo Darelis Uljanskis (22:25, rez. perd. Tomas Motas), o vos po 11 sekundžių ritulį į vartus siuntė jau Emilis Veckaktinšas (22:36, rez. perd. Davidas Livšicsas, Rinaldas Vutkevičsas).
 
Į varžovų spurtą savo puikia atkarpa atsakė ir lietuviai, kurie per kiek daugiau nei tris minutes pelnė tris įvarčius ir rungtynėse atstatė lygybę. Lietuvių sėkmingą atkarpą pradėjo vienas prieš vartininką pabėgęs Aivaras Bendžius (24:19, rez. perd. Egidijus Binkulis). Po dviejų minučių jis sėkmingai įvedė ritulį į varžovų zoną ir jį perdavė Kostui Gusevui, o gynėjas savo šūviu pelnė trečiąjį lietuvių įvartį (26:49, rez. perd. A. Bendžius).
 
Galiausiai perėmus ritulį varžovų zonoje jis atsidūrė pas Emilijų Krakauską, o kapitono pareigas šiose rungtynėse užėmęs puolėjas klastingu smūgiu išlygino rezultatą (27:36, rez. perd. Matas Mikalauskas, Ilja Četvertakas).
 
Trečiajame kėlinyje nuobaudą gavusi Lietuvos rinktinė vos neįsiveržė į priekį žaisdama mažumoje. Dovydas Laimutis pabėgo į greitą išpuolį, bet jo šūvis pataikė į vartų virpstą.
 
Tiesa, būtent ant ledo turėdami vienu žaidėju mažiau lietuviai ir praleido penktąjį oponentų įvartį. Tikslus buvo E. Veckaktinšas (48:53, rez. perd. Elvis Laškovas, R. Vutkevičsas). Galutinai lietuvių viltis nužudė Leo Cabulio įvartis (56:26)
 
Rytoj  17:30 Lietuvos rinktinės lauks antroji akistata su Estijos nacionaline rinktine.
 
Laimutis mažumoj į virpstą