Titulinis » Naujienos » Intriguojanti „Žalgirio“ pergalė prieš „Dinamo-Raubiči“ komandą išvykoje

Intriguojanti „Žalgirio“ pergalė prieš „Dinamo-Raubiči“ komandą išvykoje

2014-11-11
LRK "Žalgiris" informacija
 Lapkričio 11-ą dieną vyko kovingos „Žalgirio“ ir „Dinamo-Raubiči“ komandų rungtynės Baltarusijoje.
 
Žalgiriečiai užėmė poziciją prie šeimininkų vartų ir 5-ą minutę P. Širokovas, po tikslių D. Gurkovo bei I. Chodulovo perdavimų, pelnė pirmąjį įvartį 1:0. Žaisdami daugumoje nuo 9-os kėlinio minutės, „Dinamo-Raubiči“ užgulė žalgiriečių vartus, bet palaužti lietuvių gynybos nesugebėjo. Išsiveržę į ataką baltarusiai turėjo dar dvi puikias progas 14-ą ir 19-ą minutę, bet V. Miščiukas puikiai atrėmė metimus.
 
 
Antrajame kėlinyje tarp varžovų vyko ne ką mažiau atkakli kova. Šeimininkai naudojosi kiekviena žaidėjų persvara ir nuolat versdavo gintis, bet išnaudoti palankių galimybių nepavyko. Tik 33-ią minutę žalgiriečių vartininkas nespėjo sulaikyti artėjančio ritulio ir I. Kotašenko (A. Bunecas, A. Molotkovas) išlygino rezultatą 1:1. Paskutinę minutę prasiveržusios neigiamos emocijos baltarusiams virto baudos minutėmis.
 
Prasidėjus viską lemiančiam trečiajam kėliniui, „Dinamo-Raubiči“ komanda nevengė pavojingų atakavimų, tačiau minimaliu skirtumu į priekį pirmieji 51-ą minutę savo ekipą išvedė jau susižaidę  P. Širokovas (D. Gurkovas). Įgavę psichologinį pranašumą, žalgiriečiai 57-ą minutę pademonstravo komandinį žaidimą ir G. Chvolesas (P. Širokovas, N. Kobanovas) pelnė trečiajį lietuvių įvartį. 58-ą minutę šeimininkai paprašė pertraukėlės, po kurios rizikavo žaisdami tai su vartininku, tai be jo.
 
Paskutinėmis kėlinio sekundėmis V. Mustafaevas išsiveržė į priekį ir stipriu smūgiu užbaigė rungtynes rezultatu 4:1.