Titulinis » Naujienos » Intrigą keliantis ketvirtfinalis: „Kaunas City“ sieks eliminuoti legendinę Rygos „Dinamo“

Intrigą keliantis ketvirtfinalis: „Kaunas City“ sieks eliminuoti legendinę Rygos „Dinamo“

2023-03-02
hockey.lt informacija
Ketvirtadienį į pirmąją Optibet ledo ritulio lygos ketvirtfinalio akistatą stoja „Kaunas City“ ledo ritulininkai. Kauniečių laukia kelionė į Latviją ir akistata su legendine Rygos „Dinamo“ komanda.
 
Kauno atstovai reguliariajame sezone sugebėjo užtikrintai laimėti pirmąsias tarpusavio rungtynes, bet vėliau tris kartus iš eilės triumfavo Latvijos sostinės klubas. Įdomu, jog visus keturis tarpusavio susitikimus abi komandos sužaidė vos per trijų savaičių laikotarpį, o rungtynes komandos žaisdavo serijomis po dvi rungtynes per savaitgalį.
 
„Tai buvo lyg mini tarpusavio serijos – žaisdavome dvi rungtynes per dvi dienas. „Dinamo“ turi keletą žaidėjų, kurie gal susikurti momentus net ir neturėdami tam daug progų. Taip pat labai svarbų vaidmenį šioje serijoje vaidins žaidimas daugumoje. Mes sieksime laimėti, bet viską parodys atkrintamųjų varžybų serija“, - prieš būsimą seriją kalbėjo „Kaunas City“ treneris Sergejus Durdinas, kuris pabrėžė, jog norint laimėti ketvirtfinalyje, kauniečiai privalės būti disciplinuoti, atsidavę ir žaisti pasiaukojančiai.
 
Nors šiame sezone „Kaunas City“ gretose atstovauja trys legionieriai iš Kazachstano, du latviai ir du Ukrainos piliečiai, didžiausią pavojų jų varžovams kelia Lietuvos rinktinės ledo ritulininkai. Komandos puolimo grandį į priekį veda Aivaras Bendžius, Povilas Verenis, Egidijus Binkulis ir Lukas Žukauskas. Pirmieji trys jau turi žaidimo su Latvijos klubais patirties: A. Bendžius Latvijos lygoje varžėsi Elektrėnų „Energijoje“, P. Verenis be žaidimo Elektrėnuose taip pat buvo atstovavęs ir Liepojos „Metalurg“ komandai, o Egidijus Binkulis porą sezonų praleido „Zemgale/LLU“ gretose.
 
Sezono eigoje šių komandų sudėtys gerokai pasikeitė. Jei kauniečiai savo gretas stiprino ne vienu naujoku, tai Rygos „Dinamo“ sausį neteko net keturių svarbių žaidėjų. Vienu metu komandą buvo palikęs ir treneris Leonidas Beresnevas, bet jis galiausiai sutiko grįžti į vyriausiojo trenerio poziciją. Visgi, prieš pat užsidarant perėjimų langui Rygos klubas sulaukė ir solidaus papildymo, kai komanda sulaukė rezultatyviausio 2020-2021 metų sezono OHL žaidėjo Kirilo Tambievo, keletą kartų Latvijos čempionu tapusio Martino Lavrovo ir fantastiškai į Rygos klubą įsiliejusio gynėjo Ilja Grekovo, kuris problemų pridarė ir „Kaunas City“ gynybai.
 
Rygos klube negalima pamiršti ir įspūdingų pasiekimų savo karjerose turinčių Georgijaus Pujacso ir Mikelio Redliho, kurie savo patirtimi vis dar gali nulemti galutinę rungtynių baigtį. Visgi, komandų pasikeitimai sudėtyse leidžia manyti, jog šioje ketvirtfinalio serijoje trijų rungtynių tikrai neužteks, o žiūrovams galima tikėtis aršių „Kaunas City“ ir Rygos „Dinamo“ akistatų kiekvieną kartą šioms užlipus ant ledo.
 
Įdomiausi faktai prieš ketvirtfinalio seriją:
 
Nuo 2023-ečių metų starto Rygos „Dinamo“ iškovojo penkias pergales ir patyrė keturis pralaimėjimus;
 
„Kaunas City“ šių metų rungtynių balansas – 6 pergalės ir 6 pralaimėjimai;
 
Rygos „Dinamo“ ir „Kaunas City“ yra vienintelės komandos OHL, kurios šį sezoną sugebėjo pralaimėti prieš lygos autsaiderę „Dinaburga“ komandą;
 
Paskutinėse reguliaraus sezono rungtynėse „Kaunas City“ iškovojo pergalę net 20:0, o Lukas Žukauskas ir Aivaras Bendžius toje dvikovoje surinko po 8 rezultatyvumo balus;
 
Mikelis Redlihas ir Juris Zieminšas šį sezoną pasižymėjo visose tarpusavio rungtynėse su „Kaunas City“ komanda;
 
Rezultatyviausiu „Kaunas City“ žaidėju tarpusavio rungtynėse buvo Nursultanas Belgibajevas, kuris pats pelnė 2 įvarčius ir 4 kartus asistavo komandos draugams;
 
Abejose komandose tarpusavio dvikovų metu ant ledo pasirodė tik po vieną vartininką: Rygos klubo vartus gynė Rudolfas Lazdinis, atrėmęs 89,6% metimų, o jo kolega kitoje aikštės pusėje buvo Demidas Yeremejevas, kuriam pavyko atremti 87% metimų.
 
Rygos „Dinamo“ (3) – „Kaunas City“ (6)
 
Kovo 2d. 18:30 Ryga
Kovo 4d. 17:00 Ryga
Kovo 6d. 19:30 Kaunas
Kovo 8d. Kaunas (jei reikės)
Kovo 10d. Ryga (jei reikės)