Titulinis » Naujienos » Iki pat susitikimo pabaigos dėl taškų kovojusi Lietuvos rinktinė galiausiai patyrė nesėkmę (VIDEO)

Iki pat susitikimo pabaigos dėl taškų kovojusi Lietuvos rinktinė galiausiai patyrė nesėkmę (VIDEO)

2019-04-29
hockey.lt informacija, Iljas Omarov nuotr.
Lietuvos ledo ritulio rinktinė pasaulio ledo ritulio čempionato IA diviziono debiute dėl taškų kovėsi iki pat paskutinėmis mačo akimirkos, bet buvo priversta pripažinti varžovų persvarą.
 
Itin sėkmingai mačą pradėjusi ir dviejų įvarčių pranašumą turėjusi Lietuvos rinktinė galiausiai turėjo pripažinti minimalų Baltarusijos rinktinės pranašumą 3:4.
 
Rungtynių pradžioje Mauras Baltrukonis užsidirbo dvi baudos minutes ir jų metu Mantui Armaliui teko pirmą kartą rungtynėse gelbėti savo komandą nuo įvarčio. Visgi, perduodami ritulį varžovai suklydo ir ritulį perėmęs Danielius Bogdziulis sugebėjo pabėgti vienas prieš vartininką ir metimu jam tarp kojų išvedė savo rinktinę į priekį lietuviams žaidžiant mažumoje (02:52).

Fantastišką mačo startą lietuviai pratęsė dar viena sėkminga ataka: Emilijus Krakauskas pirmas suskubo prie vartininko atmušto ritulio, perdavė jį Dainiui Zubrui, o rinktinės kapitonas neklydo padvigubindamas pranašumą (08:23, rez. perd. E. Krakauskas, D. Bogdziulis).
 
Deja, bet išlaikyti dviejų įvarčių persvaros ilgai nepavyko: pasinaudojęs klaida lietuvių gynyboje Stanislavas Lopachukas pasiuntė ritulį tarp kojų tiek gynėjui, tiek ir M. Armaliui (08:51).
 
Kėliniui artėjant prie pabaigos varžovų zonoje pabandžiusi įsitvirtinti Lietuvos rinktinė buvo nubausta: praradus ritulį prie mėlynosios zonos, gynėjai nespėjo sugrįžti į gynybą ir vienas prieš vartininką išbėgęs Sergejus Malyavko metimu į viršutinį vartų kampą išlygino mačo rezultatą (15:52, rez. perd. Aleksandras Malyavko). Nespėjus atsigauti po varžovų įvarčio, puikų smūgį besisukdamas atbula ranka atliko Geoffas Plattas, kurio metimas užklupo M. Armalį nepasiruošusį ir persvėrė rungtynių balansą baltarusių naudai (16:35, rez. perd. Jevgenijus Kovyrshinas).
 
Antrojo kėlinio pradžioje užklupti netikėtai varžovų vartininką pabandė Paulius Gintautas, bet su jo klastingu smūgiu Baltarusijos rinktinės vartų sargas susitvarkė. Sužaidus kiek daugiau nei penkias minutes ant nubaustųjų suolelio buvo pasiųstas Nerijus Ališauskas, o varžovams tai suteikė galimybę ilgam įsitvirtinti Lietuvos rinktinės zonoje. Kelių sunkių minučių metu gynyboje lietuviai žaidė pasiaukojamai ne kartą blokuodami varžovų metimus, o šioje kategorijoje išsiskyrė dukart iš eilės varžovų smūgius sustabdęs Patrikas Misiukas, o su kitais varžovų metimais nepriekaištingai susitvarkė M. Armalis atrėmęs vieną po kito sekusios varžovų bandymus atakuoti jo vartus.
 
Atlaikiusi varžovų šturmą Lietuvos rinktinė surengė pavyzdinę kontrataką, kurios smaigalyje atsidūrė Arnoldas Bosas. Vienas prieš vartininką išbėgęs lietuvis buvo neleistinai stabdomas iš galo čiuožusio varžovo, o tai teisėjai įvertino kaip baudinį į Baltarusijos rinktinės vartus. Deja, bet išnaudoti šios progos A. Bosui nepavyko ir jo bandymą Dmitrijus Milchakovas atrėmė.
 
Lemiamas kėlinys lietuviams prasidėjo nesėkmingai: gynėjo metimo skriejimo kryptį pakeitęs Nikita Feoktistovas sugebėjo pasiųsti ritulį į vartus (43:00, rez. perd. Jevgenijus Lisovetsas, Nickas Bailenas).
 
Kėlinio viduryje N. Ališauskas išprovokavo varžovų pražangą ir pirmą kartą rungtynėse lietuviai įgijo kiekybinį pranašumą. Visgi, itin aktyviai mūsų šalies atstovus spaudę Baltarusijos atstovai neleido Lietuvos rinktinei pagrasinti varžovų vartams.
 
Viltis iškovoti taškus sugrąžino trečiosios Lietuvos rinktinės puolimo grandies ataka. Reidą atlikęs Ilja Četvertakas paliko ritulį P. Gintautui, kuris žengęs porą žingsnių link vidurio sugebėjo pasiųsti ritulį į artimąjį Baltarusijos rinktinės vartų kampą, o jų vartininkas buvo bejėgis (52:34, rez. perd. I. Četvertakas, Ugnius Čižas).
 
Rungtynių pabaigoje Lietuvos rinktinė bandė surengti lemiamą vartų šturmą, M. Armalį keisdami šeštu aikštės žaidėju, bet visos pastangos liko bevaisės – apsigynę varžovai į savo sąskaitą įsirašė tris taškus.
 
Geriausiu mačo žaidėju Lietuvos rinktinėje buvo pripažintas beveik 26 minutes ant ledo praleidęs N. Ališauskas.
 
Kitas rungtynes Lietuvos rinktinė žais trečiadienį, 13:30 val. susitikdami su šeimininke Kazachstano rinktine.
 
Rungtynių santrauka:
 
 
Lietuvos rinktinės penketukai pirmajam mačui:
 
Emilijus Krakauskas (97) – Dainius Zubrus (8) – Arnoldas Bosas (33);
Edgaras Protčenko (2) – Nerijus Ališauskas (4).
 
Povilas Verenis (15) – Mauras Baltrukonis (12) – Danielius Bogdziulis (71);
Arvidas Domeika (5) – Artūras Katulis (6).
 
Ilja Četvertakas (7) – Ugnius Čižas (13) – Paulius Gintautas (16);
Paulius Rumševičius (22) – Tomašas Krukovskis (24).
 
Vytautas Jagelavičius (28) – Patrikas Misiukas (14) – Aivaras Bendžius (10);
Kostas Gusevas (11).
 
Mantas Armalis (50) – Laurynas Lubys (1).