Titulinis » Naujienos » Iki istorijos sukūrimo vienas žingsnis: kas lietuviams atneštų bronzą?

Iki istorijos sukūrimo vienas žingsnis: kas lietuviams atneštų bronzą?

2022-05-07
hockey.lt informacija
 Lietuvos ledo ritulio rinktinė šiandien užbaigs savo pasirodymą pasaulio ledo ritulio čempionate Slovėnijoje. IA divizione kovojanti Lietuvos rinktinė šiandien gali ne tik iškovoti pirmuosius šalies istorijoje bronzos medalius šiame lygmenyje, bet ir pakartoti geriausią visų laikų pasirodymą nepriklausomos Lietuvos istorijoje.
 
Puikiai šių metų pasaulio čempionate rungtyniaujanti Lietuvos rinktinė po keturių pasaulio čempionato dienų žengia trečioje IA diviziono pozicijoje. Finišas tokioje vietoje leistų Lietuvos rinktinei ne tik iškovoti pirmąją bronzą tokio lygio turnyre, tačiau ir finišuoti 19 pozicijoje tarp visų pasaulio čempionato dalyvių.
 
Neskaičiuojant pirmojo bandymo pasaulio čempionatuose, kuris įvyko dar 1938 metais, nepriklausomos Lietuvos istorijoje į geriausių pasaulio ledo ritulio rinktinių dvidešimtuką lietuviai buvo patekę vos kartą. 2006 metais, kai I diviziono kovos dar vyko dvejose vienodo lygmens grupėse, lietuviai užėmė antrą vietą savo grupėje ir liko 19-oje pozicijoje.
 
Lengviausias kelias lietuviams iškovoti bronzą – pergalė prieš Rumuniją per pagrindinį laiką. Trys taškai garantuotų trečiąją poziciją ir bronzos medaliai rinktinei būtų įteikti iškart po rungtynių.
 
Bronzą lietuviams atneštų ir taškas šiose rungtynėse, jei paskutinę čempionato dieną savo rungtynių nelaimėtų Pietų Korėjos ir Rumunijos rinktinės. Lietuvių pergalės po pratęsimo ar baudinių serijos atveju, reikėtų sulaukti, kad šios rinktinės paskutiniame ture nelaimėtų per pagrindinį rungtynių laiką.
 
Trečioje vietoje lietuviai gali likti ir minimalaus pralaimėjimo atveju. Jei lietuviai į Rumunijos vartus ritulį siųstų bent tris kartus, pralaimėjimas vienu įvarčiu taip pat galėtų atnešti bronzą. Taip nutiktų, jei paskutiniame ture nei Pietų Korėja, nei Rumunija nesurinktų nė taško.
 
Lietuvos ir Rumunijos rungtynių startas – 16:30 val. Tiesioginę transliaciją galėsite stebėti LRT Plius kanalu.