Titulinis » Naujienos » IIHF kongrese - liaupsės Lietuvai

IIHF kongrese - liaupsės Lietuvai

2014-09-22
hockey.lt informacija
 Rugsėjo 17 – 20 dienomis Tenerifėje (Ispanija) vyko Tarptautinės  ledo ritulio federacijos (IIHF) pusmetinis kongresas, kuriame dalyvavo ir Nacionalinės ledo ritulio lygos (NLRL) delegacija.
 
Kongreso metu buvo aptarti artėjantys pasaulio čempionatai, planuotas vyrų čempionatas perkeltas į Lenkiją Krokuvos miestą. Taip pat buvo paskelbti šalių sąrašai, kuriuose užfiksuotas didžiausias augimas. Didžiausią prieaugį per penkmetį užfiksavo Hong Kongas, kuris padidino registruotų ledo ritulininkų skaičių nuo 182 iki 1631 (796 proc.) ir Jungtiniai Arabų Emyratai su 350 proc. augimu. Tarp aukštesniame lygyje žaidžiančių šalių 153 proc. augimą užfiksavo Baltarusija, po jos žengia Vengrija (119 proc.), Didžioji Britanija (96 proc.) Lietuva (53 proc.).
 
Be didesnių prieštaravimų priimtas sprendimas leisti dalyvauti 2018 m. olimpinėse žaidynėse organizatorių Pietų Korėjos tiek vyrų, tiek moterų ledo ritulio rinktines.
 
Aktualiausias ir labiausiai diskusijų sukėlęs klausimas buvo IIHF biudžeto išlaidų optimizavimas. Vienas iš pagrindinių siūlymų yra mažinti organizuojamų pasaulio čempionatų skaičių jaunių ir jaunimo amžiuose, taip pat vyrų žemesniuose divizionuose (II ir žemesniame).  Galutiniai siūlymai ir sprendimai turėtų būti priimti artėjančiame metiniame kongrese 2015 m. gegužės mėnesį Prahoje.
 
„Kongresas iš tiesų buvo darbingas ir emocingas. Be aktualių tarptautinei federacijai klausimų, dalyviai nebuvo abejingi ir pasaulyje vykstantiems procesams:  Škotijos referendumui, įvykiams Ukrainoje. Lietuva nekartą susilaukė liaupsių dėl įvykusio čempionato Vilniuje, kuris pateikiamas kaip vienas geriausiai organizuotų I divizione“,- po kongreso sakė penktus metus iš eilės ir jau dešimtajame kongrese dalyvavęs NLRL atstovas Petras Nausėda.