Titulinis » Naujienos » I.Četvertakas išplėšė pergalę kovingumą pademonstravusiai „HC Žalgirio“ komandai

I.Četvertakas išplėšė pergalę kovingumą pademonstravusiai „HC Žalgirio“ komandai

2015-02-13
sportas.lt informacija
 Dramatišką pergalę Jaunimo ledo ritulio B lygos (MHL B) reguliariojo sezono rungtynėse iškovojo „HC Žalgirio“ klubas, kuris Elektrėnuose 4:3 (0:2, 2:1, 2:0) palaužė svečius iš Rusijos – Belgorodo „HC Belgorod“ ledo ritulininkus.
 
Šeimininkų vartų gynyba šį kartą buvo patikėta gana retai žaidžiančiam estui Daniilui Seppenenui. Trečiasis „HC Žalgirio“ vartininkas  nesužaidus nė 4 minučių praleido pirmąjį įvartį – pasižymėjo Vladislavas Lomakinas (3:09 min.).
 
Žalgiriečiai pirmajame kėlinyje du kartus įgijo kiekybinę persvarą, bet ja nepasinaudojo, o aktyviau rungtyniavę svečiai įmušė dar vieną įvartį – tiksliai smūgiavo Jurijus Lomakinas (16:34).
 
„HC Žalgirio“ padėtį dar labiau sukomplikavo antrojo kėlinio viduryje Aleksandro Loktevo (29:44) pelnytas įvartis, bet netrukus rungtynėse įvyko lūžis. Vladislavas Nikulinas (31:48) sugebėjo įmušti įvartį šeimininkams žaidžiant mažumoje, o kiek vėliau Vadimas Mustafajevas (34:55) pasinaudojo kiekybine persvara ir priartino žalgiriečius iki minimumo.
 
Trečiojo kėlinio pradžioje šeimininkai vėl nubaudė „HC Belgorod“ už pražangą – kiekybine persvara pasinaudojo tas pats V.Mustafajevas (46:21). Palūžę svečiai netrukus atsidūrė besivejančiųjų vaidmenyje – lietuvis Ilja Četvertakas (50:11) pirmą kartą išvedė „HC Žalgirį“ į priekį.
 
Belgorodo treneriai likus žaisti beveik pusantros minutės pakeitė vartininką šeštuoju aikštės žaidėju, bet tai jų neišgelbėjo nuo nesėkmės.
 
Be jau minėto I.Četvertako šiose rungtynėse žaidė dar trys lietuviai: Danielius Nomanovas gavo 4 baudos min., o Edgaras Protčenko ir Edvinas Boroška nepasižymėjo. Ugnius Čižas rungtynėms nebuvo registruotas.
 
Šeštadienį Elektrėnuose šios dvi komandos susitiks dar kartą. Sportas.lt primena, kad Belgorode abi ekipos pasidalino po pergalę – pirmajame mače 4:1 pranašesni buvo „HC Belgorod“ ledo ritulininkai, bet antrose rungtynėse žalgiriečiai pasiekė revanšą – 5:4.
 
„HC Žalgiris“ (112 tšk.) Vakarų konferencijoje pakilo į 4-ą vietą, o „HC Belgorod“ (62 tšk.) tarp 15 komandų užima vos 13-ą poziciją ir jau turi tik teorinius šansus patekti į atkrintamąsias varžybas.