Titulinis » Naujienos » Į pasaulio čempionatą Lietuvos moterų ledo ritulio rinktinė vyksta kautis dėl aukso (VIDEO)

Į pasaulio čempionatą Lietuvos moterų ledo ritulio rinktinė vyksta kautis dėl aukso (VIDEO)

2023-03-31
hockey.lt informacija
Lietuvos moterų ledo ritulio rinktinė tęsia savo pasiruošimą pasaulio IIIA diviziono pirmenybėms, kurios startuoja jau kitą savaitę – svarbiausios moterų ledo ritulio sezono kovos laukia balandžio 3-9 dienomis Rumunijoje.
 
Šeštadienį Elektrėnuose finalinei stovyklai prieš lemiamas kovas susirinkusi Lietuvos moterų ledo ritulio rinktinė dėlioja paskutines pasiruošimo pasaulio čempionatui detales. Po savaitės treniruočių įtemptu grafiku rinktinė šiandien užbaigs paskutinį pasiruošimo pasaulio čempionatui etapą ir jau sekmadienį išskris į Rumuniją, kur kitą savaitę startuos pasaulio čempionatas.
 
 
Rinktinės treneris Berndas Haakė prieš laukiančią išvyką kalbėjo, jog merginos stovyklos metu daug dirbo, o trenerių štabas išrinko geriausių žaidėjų 20-tuką, vyksiantį į pasaulio čempionatą.
 
„Savaitę kasdien treniruojamės po du kartus ant ledo ir po du kartus ant žemės. Merginos dirba taktiškai, mokosi žaidimo daugumoje, mažumoje ir kitų žaidimo elementų bei gerina tarpusavio supratimą. Sezono metu žaidėjoms nebuvo daug galimybių visoms kartu treniruotis, nes jos yra iš skirtingų miestų. Tačiau aš esu įsitikinęs, kad mes išrinkome geriausių žaidėjų 20-tuką ir į Rumuniją vykstame aukso medalių“, - po treniruotės pasiruošimo planą ir tikslus atskleidė treneris.
 
Rinktinės stovykloje išrinkta ne tik galutinė sudėtis, tačiau ir rinktinės kapitonė bei jos asistentės. Kapitonės pareigos dar kartą buvo patikėtos Ramunei Maleckienei, o jos asistentėmis pirmą kartą tapo Klara Miuller ir Emilija Tučiūtė.
 
 
K. Miuller teigimu, rinktinės narės stovykloje dirba sunkiai bei spinduliuoja pasitikėjimu savimi, kurį suteikė pergalės Baltijos moterų taurės turnyre bei Baltijos lygoje.
 
„Į stovyklą susirinkome geromis nuotaikomis, visos esame labai užsivedusios ir galima matyti ugneles akyse. Sieksime aukščiausių tikslų ir ruošiamės tikrai sunkiai – visos merginos dirba atiduodamos 110% procentų savęs. Laimėjusios Baltijos lygą įgijome dar daugiau pasitikėjimo savo jėgomis ir tapome dar stipresnėmis – lyg vienas kumštis“, - apie komandos pasiruošimą kalbėjo K. Miuller.
 
Praėjusiais metais rinktinėje debiutavusi E. Tučiūtė yra viena iš kelių užsienyje sezoną praleidusių rinktinės žaidėjų. Švedijoje tobulėjanti ledo ritulininkė neslėpė, jog ši rintinės stovykla asmeniškai buvo lengvesnė dėl pernai įgytos patirties, o pasaulio čempionatas bus kur kas įdomesnis dėl jame išaugusio komandų skaičiaus.
 
„Praeiti metai buvo pirmasis mano pasirodymas rinktinėje, prieš kurį buvo daugiau jaudulio ir didelės nežinios. Dabar jau žinau kaip vyksta visas procesas, dėl to yra tikrai ramiau. Šiais metais pasaulio čempionate bus daugiau komandų, daugiau rungtynių ir didesnis krūvis, dėl to jis bus tik dar įdomesnis. Čempionato tikrai labai laukiu ir jame turėsime tik pačius aukščiausius tikslus“, - pripažino gynėja.
 
 
Po sidabro medaliais pasibaigusio praėjusio pasaulio čempionato Lietuvos rinktinei pavyko išlaikyti žaidėjų pagrindą ir į čempionatą vyksta 15 pernai rinktinėje buvusių ledo ritulininkių. Rinktinėje savo šanso sulaukė trys 2007 metais gimusios naujokės – Viltautė Jasinevičiūtė, Aušrinė Rakauskaitė ir Vaiva Rastenytė, kurios galimybės žaisti pasaulio čempionate anksčiau neturėjo dėl tarptautinės ledo ritulio federacijos nustatyto minimalaus amžiaus cenzo. Taip pat po pertraukos į rinktinę sugrįžo Živilė Surblienė ir Marija Kukanova.
 
Savo kovas pasaulio moterų čempionato IIIA divizione lietuvės pradės jau pirmadienį 13:00 val. rungtynėmis su Estija. Vėliau jų lauks čempionato šeimininkė Rumunija, Bulgarija, Honkongas ir Ukraina.
 
Lietuvos moterų rinktinės sudėtis:

 
 
Vardas, pavardė
Pozicija
Gimimo metai
Klubas
1
Jakavičienė Miglė
G
1984
Amber
2
Jatkevičienė Daiva
G
1984
Amber
3
Karpavičiūtė Gintarė
G
1991
Gmunden Sharks, AUS
4
Kukanova Marija
G
2002
HC Klaipėda Girls
5
Tučiūtė Emilija
G
2006
Hammarby IF (Div 1), SWE
6
Rakauskaitė Aušrinė
G
2007
Amber/DKLRM
7
Maleckienė Ramunė
P
1983
Amber
8
Surblienė Živilė
P
1985
Amber
9
Račkauskaitė Agnė
P
1987
Amber
10
Jasaitė Milda
P
1990
Hockey Stars
11
Zakharchenko Sabina
P
1994
Amber
12
Bazevičiūtė Miglė
P
1996
Amber
13
Burneikaitė Nomeda
P
1998
Hockey Stars
14
Miuller Klara
P
2003
HC Klaipėda Girls/HC Klaipėda
15
Griniūtė Gabija
P
2005
Hockey Stars
16
Petrauskaitė Gabija
P
2006
Haugesund Ishockeyklubb, NOR
17
Jasinevičiūtė Viltautė
P
2007
Hockey Stars/Sostinės ledo ritulio akademija
18
Rastenytė Vaiva
P
2007
Amber/DKLRM
19
Simonsen Emilie
V
2002
AaB Ishockey Aalborg, DEN
20
Beličenkaitė Viltė
V
2005
HC Klaipėda Girls/HC Klaipėda